söndag 21 mars 2021

Att gå en snopp

Jag har länge tänkt att det borde finnas en app till telefonen som kunde visa var man gått. Det gör det ju också redan förstås t ex "Runkeeper". Jag laddade ner runkeeper för att prova lite. Men jag tänker mig en utveckling av denna. Att man ska gå alla gator i en stad. Jag gick ett kvarter idag.
Eller rättare sagt. Jag fuskade och "körde" ett kvarter med bilen.

Först tänkte jag parkera bilen och promenera så som jag tänkt. Sedan blev jag så ivrig att få det gjort så jag körde runt med bilen istället. Ett problem är ju att man är tvungen att gå samma sträcka flera gånger för att gå alla gator i ett kvarter. Det finns det tyvärr ingen lösning på.

En sådan app skulle kunna heta "Footprints" eller liknande. Nackdelen (tror jag) med runkeeper är att appen sparar en massa småkartor över de rutter man gått. Jag skulle vilja ha en hel Kristinehamnskarta där jag kunde gå olika delar i taget. Tänk när man gått alla gator i en stad. Jag tänker ju direkt på Manhattan förstås men det skulle nog ta ett tag.

Man kunde ju börja med lite mindre orter. Tänk att viga en helg på sommaren åt att gå Askersund t ex.

Det skulle också vara roligt om man kunde spela in en rutt och i efterhand spela upp den. Tänk om man kunde vara två personer, spela in varsin rutt och sedan jämföra med varandra. 
Jag tänker mig att jag och Felix åker till Filipstad på deras stora årliga marknad "Oxhälja". På ett givet klockslag börjar vi båda att gå från olika startpunkter. Vi strosar runt på varsitt håll, köper marknadsgodis och tittar på allt skräp som säljs på marknaden. På ett förutbestämt klockslag träffas man och spelar upp de båda rutterna (i en telefon och i samma karta helst). Varje minut i verkligheten översätts till en sekund i uppspelningen. Då borde det se ut som två maskar som banar sig igenom filipstadskartan. Det skulle vara så roligt att se hur nära man varit varann när man varit som närmast. Det är ju ofta så mycket folk på Oxhälja så man skulle säkert kunna gå en hel dag utan att se varandra i verkligheten. Desto roligare att se det i efterhand.

I det förra blogginlägget förklarade jag ju att jag ska ha fototävling för inspektörerna under våren.
Idag åkte jag till Välsviken. Jag var lite sugen på att gå ett varv inne på Jula. På vägen dit tänkte jag ut en fotoutmaning som jag testade på parkeringen utanför Jula. Fototävlingsuppgiften skulle vara "Skriv ett ord med hjälp av en kartapp". Eftersom jag lägger upp ett eget exempel varje gång tänkte jag testa själv först i Runkeeper.

Här testade jag att gå ordet "Sol" med skrivstil men det gick inget vidare. Här skulle det behövas en väldigt god fantasi om man skulle kunna lista ut att ordet var sol.
Rita en figur då? Det kanske skulle vara lättare. Jag funderade en stund på vad jag skulle rita.

En snopp förstås. Men det blev ju heller inte bra så jag lägger nog ner detta tävlingsmoment.


4 kommentarer:

Dag sa...

Vilen app gjorde du snppen med? Runke per?

Dag sa...

Vilen app gjorde du snppen med? Runke per?

Dag sa...

Vilen app gjorde du snppen med? Runke per?

Eddie sa...

Hahaha! Stämmer! "Runk ee per"