onsdag 31 mars 2021

Farmen Norge

Jag har ju följt alla upptänkliga versioner av Farmen på TV4 sedan det började. Alltid har jag kunnat ha i åtanke hur jag själv skulle gjort i en massa situationer.

Tyvärr har väl Farmen allt mer blivit en uppvisning i vilka konstiga figurer man kan hitta. Det finns hela tiden en risk att farmenvinnaren inte alls vinner för att han/hon är duktig på att driva ett litet lantbruk. Det kan nästan vara vilken stockholmsinfluenser som helst med uppblåsta läppar och pincett som personligt föremål. I år blev det en värdig vinnare till slut ändå.

Nu har jag börjat följa Farmen Norge på TV4-Play. Det är något helt annorlunda än svenska farmen. Här är det "riktiga" människor med och inte skyltdockor som i svenska. Upplägget är också något annorlunda. Här bygger de riktiga saker med kvalitet. De har dessutom ordentliga instruktioner att arbeta efter. Men det som mest skiljer kanske är hur människorna är mot varandra. Det finns hopp om mänskligheten när man ser hur de behandlar varandra. Jag blir alldeles varm av att se hur de får dessa ihopsatta grupper att fungera.

När de sista avsnitten av svenska Farmen brukar sändas, börjar den norska versionen att sändas. Jag ser alltid fram emot att Farmen Norge ska börja när Farmen Sverige börjar. Farmen Sverige är bara en transportsträcka till Norges finare version.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Håller med dig fullständigt.
Tyvärr ville jag att Daniel skulle vinna. Men allt är ju ett spel dock. Så grattis Per

Unknown sa...

Vore kul att veta, vad som hände efteråt. Vilka som är vänner