fredag 12 mars 2021

Admiral Klassisk svensk mildrökt kaviar "Original" - recension

I och med dagens kaviartest börjar jag beta av Lidls sortiment.


Först ut är deras klassiska "original". 

Det är något som tar emot när det gäller Lidl tyvärr. Jag vet inte varför men jag skäms när jag går in där. Jag är där någon gång per år. Jag är väldigt skeptisk till allt som har med lågpriskedjor att göra. En fördom som jag inte vet var den kommer ifrån. När jag var liten handlade vi allt på Konsum och Domus. Både mamma och mormor samlade kvitton för att få återbäring. Jag borde till viss del bestå av konsumprodukter eftersom jag är uppväxt på sådana. Numera skulle jag aldrig komma på tanken att handla på Konsum. Jag har fått en väldig aversion mot den kedjan. Nuförtiden gör jag alla inköp på ICA Maxi.

Att handla på Konsum är lika otänkbart som att köpa en Opel. Eller en Renault. Märkligt egentligen. Ibland är man inte alls "open-minded". För några år sedan kunde jag heller inte tänka mig att köpa en Ford. "Ingen Ford på våran gård", skanderade jag nästan. Nu har jag haft två Fordar i rad så den fördomen verkar jag blivit av med. 

Ytterligare en arbetsvecka till ända. Jag är utsatt för ett stort väderbakslag här när det gäller våren/vintern. Jag hade så noggrant plockat undan snöskyffel och kupevärmarkabel. Idag åkte snöskyffeln fram igen tyvärr. Men det som kom igår töar snabbt nu när det slagit om och blivit milt.

Jag har inget alls planerat i helgen som vanligt. Jag ska bara sitta och tänka, läsa och googla på sådant som intresserar mig för stunden. Jag läser "Anne Franks dagbok" nu. En bok jag alltid hört talas om men inte läst. Det är lite ruskigt att läsa faktiskt. Hon är så glad och har en sådan livsglädje. Så förståndig och välartikulerad i det hon skriver. Året är 1942 och hon är 13 år. Gömmer sig tillsammans med sin egen familj och en annan i en undanskymd del i ett hus i Amsterdam. Vad hon inte vet är att hon ska gasas ihjäl i ett koncentrationsläger 1944. Så fasansfullt hemskt och onödigt.

Spanien ja... Jag tänker och tänker, drömmer och planerar, tror att jag vet mera än förra veckan men det väger fram och tillbaka hela tiden. Jag pratade med Felix idag om mina drömmar och återigen sa han att han kan se mig i en trädgård till mitt lilla hus i Spanien. Dit är det långt dessvärre.

Just nu tänker jag så här.
Lägenheten jag tänkt hyra har varken TV eller internet. Jag ska hyra en månad. Det kan bli långsamt på kvällarna när jag blir helt avskärmad från omvärlden. Det mörknar ju ganska tidigt där på kvällarna. I och för sig har jag ju kommit in i en vana att jag lägger mig tidigt på kvällarna och läser. Jag är ändå rädd för att jag kommer att känna mig lite väl isolerad utan någon skärm att fästa blicken på som jag är så van vid. Det är inte helt enkelt att få tag i en lägenhet att hyra bara för en månad. De flesta vill hyra ut längre perioder eller veckovis men då blir det helt andra priser.

Sedan kommer frågan om man ska köpa eller hyra. Om jag hyr ett halvår i taget måste jag ju ha bra internetuppkoppling. Det blir ju en "deal-breaker" när jag väljer lägenhet. Om internetuppkopplingen ändå visar sig undermålig kan jag ju inte gå in och ändra på någon annans abonnemang. Om jag hyr i ett halvår har jag inte rådighet över sådana saker som internet och TV. Jag vill nog gärna kunna ta del av svensk TV när jag är där. En fördel med att hyra är förstås att man bara betalar när man är där. Om man efter en tid inser att man inte riktigt trivs på orten så kan man hyra någon annanstans nästa år. Om man trivs kan man ju köpa ett boende.

Fördelen med att köpa är förstås att man kan utrusta bostaden exakt för att passa det egna behovet. En säng, en läslampa, ett badrum, snabbt och stabilt internet, TV-kanaler man själv vill ha, kylskåp, en liten balkong. Ett ställe att lämna saker på när man åker hem. Datorskärm, cykel, sängkläder o s v. Än så länge vet jag inte hur det kommer att gå att hitta ett boende därnere. 

Det jag vill åt i Spanien är det varmare klimatet som gör att jag vill vara ute även på vintern. Sedan struntar jag lite i om det finns mycket svenskar på orten eller inte. Det är faktiskt helt oviktigt. Så länge man inte blir illa sedd som en utlänning som bara är i vägen och till besvär för lokalbefolkningen. Lokalbefolkning på turistorter brukar inte vara så förtjusta i turister ända tills de slutar att komma. Jag kan tänka mig att våra Visa-kort är efterlängtade som det är just nu i coronatider. Jag vill ha tillgång till vackra blommor i min omgivning året runt.

Efter en arbetsdag framför datorn skulle jag vilja ta min cykel i hissen ner och ta en tur på strandpromenaden eller ut i stadens utkanter. Äta något litet och handla på Mercadona på hemvägen. Ställa in en sexpack San Miguel i kylen. Lägga mig och läsa och känna att jag behöver nog ransonera lite med böckerna jag har med ner för att de ska räcka hela tiden.

Jag vill inte vänta till december. Jag vill åka dit nu och få svar på alla mina frågor. Jag kanske måste åka ner en gång innan december 2021 för att stilla min nyfikenhet. En vecka i alla fall.

Jag önskar att jag hade en "mentor" på plats i Torrevieja som jag ogenerat kunde fråga vad jag ville, när jag ville. Så som jag kunde göra med Thomas Sändh när jag skulle börja odla tobak.

1 kommentar:

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
1) Love Spells
2) lösning och botemedel mot all sjukdom
3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
4) Äktenskapstavlar
5) Graviditetsförtrollning
6) Breakup Spells
7) Döden
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
via {drogunduspellcaster@gmail.com}