onsdag 15 september 2021

Som att vara nykär

Jag lever fortfarande på rosa moln efter att kunskapen om min personlighetstyp landade i min hjärna. All ledig tid skulle jag vilja vara i min högkänsliga bubbla och fördjupa mig mer och mer för att förstå. Jag har börjat gå ut på promenader och lyssna på HSP-podden. HSP betyder High sensitive person och hela tiden känner jag igen mig när de går igenom sina egenheter.

Redan i det första avsnittet började jag gapskratta. En av tjejerna i podden beskrev hur hon kom hem och rev av sig alla smycken så fort hon kunde. Hon kände sig instängd av ringar och armbandsur. Precis så gör jag också. Jag vill gärna ha mina ringar på mig när jag är bland folk men när jag kommer hem åker de av fortare än kvickt. Ofta före jag tar av mig skorna t o m. Tjejen i podden var också tvungen att ta av sig BH-n.

Det här med att vara känslig för subtila intryck är typiskt för en sån som jag. Små dofter, vackra detaljer, subtila ljud och subtil beröring. Det är därför jag heller inte kan stänga ute folk småprat i min omgivning. Omedvetet tar jag in deras samtal trots att jag verkligen inte vill höra vad de pratar om. Om jag sitter på en restaurang med eget sällskap kan jag tappa fokus på vad min vän pratar om när jag blir störd av samtalat som pågår vid bordet bredvid. Jag kan inte värja mig mot det intrycket. Är det dessutom stimmigt behöver jag nästan gå där ifrån.

Det är nog tur att jag inte träffar så mycket folk. Jag skulle nog bli ännu mer odräglig än jag redan känner mig i mina blogginlägg och berätta om min insikt som nyfrälst.

Nu har det varit några kalla nätter igen. I går efter jobbet åkte jag till XXL i Karlstad och tänkte köpa en ny jacka. Men jag är en omöjlig kund. Mina krav är att den inte får vara svart eller mörkblå. Jag vill inte gå runt i "uniform" och se ut som alla andra. De hade en som "gick an". En orange jacka som inte fanns i min storlek. Jag beställde den då från XXL på nätet på stående fot i affären. Jag skulle få lämna den tillbaka på affären om den inte passade. Problemet är också att jag har så stort midjemått så jag drar storlek XXL men även den storleken kan visa sig sitta åt runt magen. Och större jackor finns inte. Som om min kropp vore så stor att det inte finns kläder att köpa till den. Konstigt.

Felix och jag lunchade på Panncentralen idag. Det var längesedan vi sågs nu. Hans liv rullar på med skolarbete, körkort och relation. Våra liv rullar på på varsina håll. Precis som det ska vara.

5,862 kg malt snus blev resultatet av 2021 års tobaksodling. Ikväll malde jag det sista.


Inga kommentarer: