lördag 4 september 2021

Underground

I går kväll började jag min lilla egna Kusturica festival här. Jag började med filmen "Underground" som t o m var bättre än jag mindes den. Det är ovanligt. Det brukar vara tvärt om. De tre filmerna jag beställt är på väg till mig nu. Paketet startade sin resa igår.

Det var endast 3 grader när jag vaknade kl 07:30. En fin stilla höstdag igen. Det finns mycket rönnbär, ormbunkarna börjar bli bruna och nötskrikan skriker till med sitt ödsliga rop ibland. Precis så som det ska vara en fin höstdag.

Dagen utvecklade sig inte alls som jag trott. Jag hade tänkt göra klart tobakslandet inför gödsel men jag hittade på en massa annat istället.

Jag åkte och handlade på morgonen. Böcklingpastejen börjar ta slut så jag tänkte fylla på lagret lite. Det fanns bara en tub kvar på Maxi tyvärr. Jag köpte ingredienser till en Bigos. Det är tid för tunga grytor nu när hösten står för dörren. Sedan åkte jag och hälsade på vännerna Anders och Lisa i Kålerud. Jag fick kaffe och bulle och vi gick runt och tittade. De ska odla tobak 2022 för snusproduktion och vi gick och tittade ut en yta som skulle kunna lämpa sig. Anders röker saltlakrits. 


Jag fick en ask rökt lakritssill av honom. Jättegod men den ska ligga till sig ytterligare ett tag enligt Anders. Jag var där i nästan två timmar. Trevliga människor och en katt som heter Anette.

På hemvägen åkte jag upp till de jag ska få hästgödsel av. Jag ska beställa frakt av en hjullastarskopa till veckan. Sedan började jag gräva upp enstaka ogrästuvor i tobakslandet. Men tröttnade när jag gjort en tredjedel. Jag tog fram jordfräsen och körde lite för att prova den. Konstruktionen är inte riktig optimal. Den har två hjul som den kan rulla lite på. Det vore nästan bättre om det suttit som en liten pulka under. Men den gör sitt jobb i alla fall.

Det var så varmt och skönt ute. Stilla och torr luft. Jag tänkte att jag kanske skulle passa på att mala tobak idag istället. Vädret var optimalt för det. Så det gjorde jag.


Jag kunde stå i solen på altanen och mala nästan allt.


Tyvärr har jag ingen våg att väga plastlådan på utan måste väga lite i taget. Jag behöver köpa en plastlåda till innan dess. Lådan kommer nog att bli ganska precis helt full av årets skörd när jag malt det sista. Lådan är på 32 liter.

Ikväll blir det Finnkampen en stund och sedan ska jag titta på filmen "Gadjo dilo" som inte är en Kusuricafilm men det skulle mycket väl kunnat varit det. Precis samma lortiga människor, ren sprit, lera, guldtänder och hucklen. En minst sagt "mustig" film vad gäller såväl personligheter som språk.

Inga öl i helgen heller.

"L" ska göra ett nytt lopp på måndag. Ötillö swim-run i Stockholmsskärgård och jag har tänkt följa henne via datorn även denna gång. Vilken kvinna hon är! Vilket pannben och vilken envis vilja att förverkliga sina drömmar. Jag gör ju också det men det har ju ingenting med fysisk eller psykisk prestation att göra det jag ägnar mig åt.


Inga kommentarer: