måndag 27 september 2021

Vacker höstsöndag

Jag har slutat sedan länge att ställa väckarklockan på ringning. Jag vaknar ändå av mig själv i tid. Imorse låg jag och blundade och lyssnade länge innan jag gick upp. Jag kan någorlunda utläsa via ljuden ungefär vad klockan är. Idag var klockan 07:30 när jag gick upp och satte på kaffe och startade jobbdatorn. Det är så skönt att få vakna av sig själv istället för att bli uppjagad av en väckarklocka. Att bli tillsagd att gå upp av en fjompig liten musiktrudelutt ut telefonen.

Redan på morgonen tänkte jag att denna kväll ska jag ägna åt min förestående pragresa. I fredags bokade jag bussresa till och från Arlanda så nu är alla transporter bokade till och från Prag.

Igår tog jag en långtur på cykeln på förmiddagen. En fantastiskt soligt höstsöndag. Ingen vind. Allt tyst och stilla. Jag försöker hålla ett sådant cykeltempo så jag inte behöver andas med munnen. Jag cyklade förbi Maxi, ut och rundade Mio och cyklade in mot stan igen. 


Jag tog vägen via stadsparken och där pågick lite matmarknad. 


Jag köpte en fantastiskt god grillad korv med ramslök. Till efterrätt tog jag en skrädmjölsvåffla. Jag fick mig på så vis en hel lunch där. Sedan cyklade jag hemåt i sakta mak.

Väl hemma klippte jag gräset. Kanske sista gången för i år. Jag tog också in några stora hibiskusar som är mig kära och kanske kan klara sig. De större brukar kunna vara lite tåligare mot spinn. Annars åker de ut. Jag krusar ingen.

I fredags pratade jag med "L". Jag berättade att jag ska till Spanien och sa att hon kan komma och hälsa på om hon vill. Eftersom hon är så underbart omedelbar och inte har några plikter gentemot någon annan köpte hon en tur och retur Gardemoen-Alicante dagen efter. Jätteroligt. Hon är den enda i hela världen (förutom Felix) som jag skulle kunna tänka mig att resa ihop med. Hon kommer ner på nyårsafton och flyger hem den 8 januari. Samma dag som jag. Då hjälper hon mig att städa lite också. 

Vi har en förmåga att vara ensamma med oss själva fast vi är i samma rum. Hon kommer säkert att springa en hel del utmed havet. Det kommer dock inte jag att göra. Vi ska äta mycket gott den där veckan och det känns roligt för mig att prova lite restauranger innan hon kommer ner. Vi lär väl boka bord någonstans på nyårsafton också. Hon kommer ner kl 15 på nyårsafton. Nog för att jag älskar att umgås med min egen hjärna men hennes ankomst kommer jag verkligen att se fram emot.


Jag har sålt en lampa på Tradera och här ligger den i Felix soffa och vilar tills den ska hämtas av köparen från Huddinge. När jag förstod att sådana lampor är eftertraktade tyckte jag att jag lika gärna kunde sälja min. Jag fick skamlöst bra betalt för den och jag swishade halva beloppet till Felix idag. Den har ju ändå bara stått i Felix kök på övervåningen tills nu.

Inga kommentarer: