måndag 6 mars 2023

20-årsdagen

Idag fyller Felix 20 år vilket i sig är helt otroligt. På något sätt har jag sett fram mot den här dagen. På något annat sätt har jag fasat för den. Nu är jag inte pappa till en tonåring längre. Pappa kommer jag fortsatt vara och han kommer alltid vara min son men sedan en tid tillbaka har jag ju inte papparespekten att räkna med. Jag har sedan flera år tillbaka förklarat att han inte behöver ha den relationen med mig längre. D v s vara son till en pappa. Nu är vi jämbördiga. Två vuxna män som kan välja att vara med varandra eller inte.  Mitt ord har slutat vara lag sedan länge men jag har egentligen inte någonsin behövt utnyttja det övertaget.

På förmiddagen har jag städat. Dammsugit och våttorkat. Solen sken och jag kunde njuta några timmar i solstolen. Vasaloppet på lite tyst i bakgrunden. Stararna är överlyckliga över solens varma strålar.

I morse skickade jag en födelsedagshälsning till Felix i form av ett fotografi.


Jag brukar göra så. Fotografera presenter i ett lite udda sammanhang som han ändå direkt kan identifiera. Detta kuvert med 100 € planterade jag redan i mitten av januari. Sedan dess har det legat där men dolt av paprikaburken. Felix har ju varit i kapellet en del och varit så nära utan att ha vetat. 

Vi FaceTimade när han var i kapellet och öppnade kuvertet.


Kl 15:15 gick jag iväg till "Dave's place". Jag skulle träffa resten av gänget där för vidare promenad upp till "Lilla svensken".

Vi gick över en ödetomt och där hittade jag denna lilla goding.


Moraea sisyrinchium, en iris som saknar svenskt namn.


Här skålar vi för Felix som fyllde år hemma i Sverige. De feta gubbarna främst.


Jag tog en toast Skagen till förrätt.


Och sjötunga till varmrätt. Det är alltid lika gott här.


Interiör från Lilla svensken.


Och huskatten "Thomas".


Jag och Micke tog några "Lemon drops" också.

Sedan delade vi på en taxi neröver och jag klev av i rondellen vid Hyperber. 


Jag slank också in en kortis på "Patricias" för att ta en öl till innan jag gick hem.

Så var sista kvällen över för denna gång.

Inga kommentarer: