fredag 10 mars 2023

Kaviar


En stor fördel med att vara i Sverige är att jag inte behöver ransonera mitt kaviarintag. Det ser jag som något stort - att i princip kunna vältra mig i detta utomordentliga pålägg. Jag känner mig rik när jag tittar på raden av tuber i mitt kylskåp.

Jag målade lite igår. Det är en väldig kvalitetsskillnad på de halvproffsiga färgerna jag har här hemma och på de jag köper billigt hos storkinesen. De här innehåller mer pigment och täcker bättre redan vid första strykningen. 


Denna tog jag tag i igår och målade på lite vita fält. Man måste nästan ha vit bakgrund på mörka fält om man vill måla ljusare kulörer över det mörka.


Jag började också rita konturer på en ny målning. Denna kommer ta tid eftersom det blir så mycket pill men det är ju det som är roligt. Jag utvecklas inom måleriet och lär mig hela tiden. Den senaste jag påbörjade nu är nummer 21 totalt. Alla finns att beskåda här


Igår testade jag också att göra baconinrullade dadlar med ädelost. Tyvärr var ädelosten lite för söt. Jag hade behövt mer sälta för balansens skull. Jag ska bjuda Felix någon dag. men med annan ost

Denna helg har jag inget planerat så det blir nog en hel del målande. Jag är sugen på det.

Jag kände mig så nöjd efter denna arbetsdag. Jag åstadkommer saker som verkligen gör skillnad för de jag servar i min yrkesroll som samordnare och idag var en sådan stor dag när jag fick sjösätta resultatet av en tids förhandlande fram och tillbaka. 

Inga kommentarer: