tisdag 7 mars 2023

Sverige igen

Flygresan gick bra men jag hade 2 kg övervikt på det incheckade bagaget och fick erbjudande att plocka ur och plocka om. Jag fick ner det till 19.5 och då gick det igenom. Löjligt men det känns "Ryanair" liksom.

När jag köpte en flaska vatten innan avresan stod jag bakom en kvinna som jag tyckte jag kände igen. Jag försökte höra hur hon pratade men jag mindes henne lite "raspigare". Jag kunde inte med att titta henne rakt i ansikten när hon vände sig om men jag tänkte jag skulle hålla ögonen öppna bland serveringarna. Och plötsligt stod jag öga mot öga med henne och igenkänningen var ett faktum. -Hej Anna, sa jag!. Hon tittade lite konstigt på mig en sekund och sedan sa hon: -Eddie!

Hon och jag hängde ihop ganska tätt på folkhögskolan i Ljungskile för exakt 30 år sedan. Det var så fantastiskt roligt att se henne. Jag har sett spår av henne på Internet. Hon har ett företag som heter "Bülow art"


Jag köpte en tavla av henne 2017. Ett tryck som jag tolkade som ett självporträtt eftersom det var så likt henne som hon såg ut då. Hon var jätteduktig på att rita och måla redan då och hon gjorde bilder till en diktsamling jag gav ut då. Nu är hon känd och lever på sitt konstnärskap. Vårt plan var försenat en timma som tur var så vi hann prata mycket. Hon var sig otroligt lik och jag minns mycket väl varför jag tyckte så mycket om henne då.

Att planet var en timma försenat oroade mig däremot för hemtransporten från Arlanda med Bus4you. jag hade en och en halv timma på mig att ta mig till bussen enligt ursprungsplanen. Jag har nog aldrig varit med om att en flight varit försenad så det påverkat min landtransport. Jag var nervös hela hemresan och tänkte på hur jag skulle lösa natten i Stockholm. Jag skulle landat 21:10 men piloten gasade på extra så vi blev inte så farligt försenande till slut. Jag tror vi landade 21:35 ungefär och då hade jag en timma på mig och få tag i min incheckade väska och ta mig till busshållplatsen. Men jag kunde ju stå och prata med Anna medan vi väntade på väskorna.

Hemresan med bussen gick också bra. Jag kom hem 02:45 och la mig för att sova ca 03:30. Vaknade 06:30 och kände mig utvilad och gick upp och drack kaffe som vanligt och duschade. Kl 8:30 tog jag tåget till Karlstad. Jag skulle på uppföljning på lungmedicin och det såg bra ut. Min KOL har inte försämrats. Sedan hade jag ett avstämningsmöte med min chef och efter lunch var jag på HLR-utbildning.



Övningsdockorna var inte PK. En förlegad "arisk" samling otäcka dockor. Ingen pridedocka, svart, röd eller gul. Däremot var ju samtliga välsignade med en funktionsvariation i och med att de inte hade någon underkropp.


När jag kom hem satte jag en surdeg.


Jag sådde också årets tobaksfröer. Jag hade ju tänkt filma det och göra en instruktionsfilm på youtube men datorn är full så jag kan inte redigera film längre. Jag ska ta tag i det problemet imorgon men jag kan inte bara filma och samla på mig en massa filmklipp. Om jag får ordning på det kanske jag sår igen och dokumenterar den sådden istället. Här står den nu under min ljusramp med sol 15 timmar per dygn. Dessutom får de undervärme i början.

Lägger mig tidigt ikväll. Packar upp gör jag en annan dag.

Inga kommentarer: