torsdag 23 mars 2023

Detaljer

Jag gjorde en ny film på söndagmorgonen. "Självförsörjande på snus - Del 3 Sådd"

Filmen från Alicante går också att se nu. Här finns den.

Jag påbörjade också nästa veckas planerade inspelning "Självförsörjande på snus - Del 4 Första omskolningen". Jag filmade när jag förberedde pluggbrättet inför omskolningen. 

Felix var på sprinten i Falun i helgen.

Jag är inne i en period av arbete och sömn just nu så det händer inte så mycket. Endast fragment av min vardag är värda att omnämna i denna dagbok.

Detalj 1
Under ett onlinemöte upptäckte jag en detalj i min bakgrund. 


Tre små svarta punkter mitt i ett stort vitt område som jag direkt förstod vad det var.


Det var mitt kranium på fönsterhyllan som syntes.

Detalj 2
När jag började pendla till Karlstad 2012 observerade jag att en bit av avvattningssystemet saknades på den lilla kiosken vid järnvägsstationen.


Jag påtalade det för kioskinnehavaren och han svarade: -Jag hyr bara lokalen. 
Det var hans inställning till presumtiv fuktskada på fastigheten. I tisdags när jag stod och väntade på tåget såg det fortfarande ut så här. Drygt 10 år senare. Fasaden nedanför hade tagit skada men inte så mycket som jag trott efter 10 år.

Detalj 3
Sedan en tid har min bilnyckel varit försvunnen. Jag har använt reservnyckeln sedan jag kom hem från Spanien. Jag hann bara använda ordinarie nyckel någon dag innan den var försvunnen. Jag har letat runt bilen och frågat på ICA Maxi. Jag har t o m lagt reservnyckeln på trappan och försökt starta bilen. Ifall jag tappat den inne i bilen men då stod det i displayen att "Nycken finns utanför bilen". Då var den alltså inte därinne. I måndags tänkte jag åka ner till Erik Andersson för att beställa en kopia men jag hann inte.


I tisdags gjorde mitt detaljseende mig lycklig igen. Där i en sko i hallen skymtade en del av nyckeln fram. En liten maxibricka för lösgörande av kundvagnar låg och skvallrade lite försiktigt i en sko.

Igår var Felix här och åt och fick med ett par matlådor hem. Vi satt och pratade länge och väl och det var väldigt trevligt.

Inga kommentarer: