lördag 2 oktober 2021

Höstsalongen

Idag var vi på höstsalongen; Felix jag och hans Sara. Det är väldigt trevligt på sådana tillställningar faktiskt. Vi gick runt på två utställningar. En med Marie Gauthier på "Kvadraten". Jättemycket fin akvarell. Jag tog ett visitkort med hennes e-postadress på baksidan. Visitkortet luktade lite cocos.

Det ska jag ha som bokmärke.

Det är så roligt att Felix uppskattar konst. Han fick några favoriter på utställningarna.

I själva konstmuséet var det en blandning av en massa värmlandskonstnärer. Karin Fast Aronsson hade med en målning. Min vän Bengt Löfgren hade med ett fantastiskt foto på en gammalt hus (Ödetomt) som dessutom redan var sålt.

Det är något visst med människorna på en sådan där utställning också. Det är ju delar av kultureliten förstås men jag har inte så mycket emot dem. De är ofta tänkare vilket jag uppskattar. Det är ganska vackra människor som har både kulör och kontur och det tycker ju jag om.

När jag skjutsat hem Sara och Felix åkte jag ut igen för att titta på folk. För en gång skull kände jag mig bekväm ihop med en massa människor så jag kände att jag behövde mer av dem. Jag är ju en konstnärssjäl som saknar uttryck. Jag är ju förvisso skribent men det är inte lika iögonfallande som färgstark konst även om text också är väldigt vackert.

Min gamle kollega Alf var också där. Och Sofia. Maud, Magda, Aja Halvarsson och fler ansikten som jag kände igen och pratade lite med.

Vi började med att äta en vernissagetallrik på "Panncentralen" när vi kom. Jättegott. 

Mycket nöjda matgäster där under hela dagen. De fick stänga lite tidigare då allt var slut för dem. Både mat och rent porslin. De skulle dessutom ha ett stort sällskap senare under kvällen. De är härliga de där två som har stället. 


Minglande människor.

Karins bidrag i mitten. Underbar som alltid.

Jag blev så upplivad av utställningen och människorna så jag bestämde mig för att dricka öl ikväll. Jag fick feeling liksom.

Inga kommentarer: