onsdag 20 oktober 2021

Teams

Idag har jag suttit på en Teamskonferens hela dagen. Teams är verktyget från Microsoft som möjliggör att jag kan arbeta hemifrån. Via Teams håller jag mina möten och låter inspektörerna nätverka utan att själv behöva driva diskussionerna i de olika fokuskanalerna. Utvecklingen är så intressant. Den största snackisen i branschen är nu hybridmöten - d v s möten där ett gäng sitter på plats i ett konferensrum och en annan del sitter med online. Det är en utmaning att hålla i sådana möten då de som inte sitter med i lokalen ofelbart hamnar på läktaren om inte mötesarrangören och tekniken möjliggör delaktighet på lika villkor.

Ett annat stort problem hoppas jag också de tar upp idag på "Teamsdagen" är att många svenska organisationer inte "får" använda Teams. Organisationerna har problem med att datat som finns i Teams ligger i en molntjänst i USA. Det gör att de centrala verken och länsstyrelserna inte får använda det. De lever fortfarande kvar i gamla "Skype", ett verktyg som Microsoft också roddar men håller på att avveckla mer och mer. Verktyget "Zoom" finns också och vissa av de centrala myndigheterna använder det. Det är en rörig marknad och man är väl lite frälst av den lösningen man själv använder. 

Det var när jag själv förstod hur jag kunde använda Teams som mitt yrkesliv tog den fantastiska vändningen som det gjorde.

Jag har fått ett telefonnummer under perioden jag är i Spanien. Jag skapade en ny kontakt i min egen telefon för ändamålet som jag döpte till "Spanish-Eddie". En vän jag hade en gång - Jonas "Räka" Larsson -  kallade mig alltid det utan att jag någonsin förstod varför. Tyvärr finns inte den underbara killen kvar bland oss idag. Nu när jag googlade "Spanish Eddie" inser jag att det är en låt av Laura Branigan från 1985. Det stämmer dessutom tidsmässigt.
Kontaktuppgiften kan jag dela till de som tror sig behöva den.


Inga kommentarer: