tisdag 19 oktober 2021

Sabina

Min kära vän Sabina Sändh var på besök hos mig i kvällningen. Hon hade varit i Stockholm på en begravning och stannade till här på vägen till sitt natthärbärge i Karlstad. Det var så längesedan jag träffade henne under avslappnade förhållanden. Vi har glidit ifrån varann lite i och med att mitt hibiskusintresse svalnat. Nu har jag ju ändå en plan för att rädda några av mina "hibbar". 

Vi pratade länge om vad som händer i våra liv nu. 

Hon hade tagit med sig både leverpastej och makrill till mig som hon vet att jag tycker så mycket om. Burkarna hade hon i packningen trots att vi inte bestämt innan att hon skulle titta in här. 

När hon lämnade mig efter någon timme förstod jag hur mycket jag saknat henne under pandemin. Vi fikade. Hon hade med marsipanbakelser men jag tog en pilsner istället och sparade min bakelse. Vi tittade på spinnkvalster i stereoluppen och jag delade med mig av mina erfarenheter vad gäller spinnbekämpning.

Sabina vill jag alltid ha kvar som min vän även om vi inte har hibiskusar gemensamt. Hon är en fantastisk genuin och varm människa som jag tycker så mycket om.

Det har hänt andra intressanta saker också idag i kapellet. Jag har fått reda på att - för att kunna arbeta från andra länder än Sverige - så måste man anmäla det till IT-enheten så att mitt Microsoft 365-konto är åtkomligt från andra länder. Jag har nu meddelat att jag ska vara i Tjeckien om två veckor och i Spanien över jul. Men för att kunna logga på, måste jag ha tillgång till landets mobiltelefonnät för att kunna använda mitt mobila bank-ID. Det har jag också fixat idag genom att låsa upp telefonen så den fungerar utanför Sverige. Jag har också skaffat ett eget abonnemang via "Tele2:s eSIM" som jag kan ha i Spanien. 

Det betyder att jag kan ringa som jag vill även när jag är där. Jag kan också surfa lite men jag har begränsat med surf. Men det kommer att bli jättebra. Detta har varit ett orosmoment för mig eftersom man behöver ha en mobiltelefon när man är utomlands numera. Inte ens en bussbiljett kan jag köpa annars. Inte heller ringa taxi. Men nu kommer jag att kunna göra det.

Medan jag är på plats i Spanien kommer jag ha ett annat telefonnummer än det jag har nu. Nästa gång jag aktiverar det kontot kommer jag få ytterligare ett annat nummer men det är ingen big deal anser jag. Huvudsaken är att jag kan använda "jobbluren" även när jag har semester.

SVT kommer hit till kapellet på torsdag kl 9 för att göra ett inslag om att arbeta hemifrån. Hoppas det blir bra. Jag har mycket att berätta när det gäller det. Jag kanske borde städa lite innan de kommer. Och plocka bort alla högar som bara växt. Men de kommer ju inte förrän på torsdag.

Jag fick två nya prydnadssaker idag också.

En metallhund designad av en Hans Edblad.

Och en ståltrådsgris av okänt ursprung.

Det är väl ungefär det jag lägger pengar på nu. Prydnadssaker jag tycker om. Prydnadssaker låter så futtigt så jag väljer att kalla dem skulpturer istället. Skulpturer, statyer, statyetter eller figuriner. Figuriner är oftast av porslin vilket inte intresserar mig. Det ska vara metall. Trä är heller inte intressant. Jag har en sådan period nu. Nyss var det silverringar. Det varierar för mig men det tycks som om jag alltid måste ha något. Böcker däremot är ett ständigt pågående intresse.

Eftersom jag alltid är hemma vill jag också omge mig med  - för mig - vackra saker.

Inga kommentarer: