tisdag 26 oktober 2021

Tobaksfabrikören Anders (en av andersarna)

Ikväll hade jag besök av en av Kristinehamns snusfabrikörer som ingår i min lilla snuskrets. Vi satte tobak på jäsning som ska stå tills imorgon kväll så imorgon får han pallra sig hit igen och ta reda på det och blanda till det som han vill ha det. Detta kommer också att bli ett moment som jag tänkte kursdeltagarna i nästa års snusodlingskurs jag ska hålla i ABFs regi ska få vara med om.

Jag har också meddelat SFH (Sveriges förening för högkänsliga) att jag kan tänka mig att vara gruppledare för medlemmar bosatta här i mitt närområde. Jag tänker mig en Värmlandsgrupp där även medlemmar i SFH från grannkommunerna i Örebro län kan vara med. Jag har emellertid ett dilemma. I FB-grupper för högkänsliga är det mycket diskussioner om hur illa högkänsliga människor far. De är många gånger vilsna och griper efter halmstrån. Så är det ju inte alls för mig. För mig är det en välsignelse.

Jag skulle verkligen vilja att jag här i denna del av Sverige skulle få igång diskussioner om det positiva i det hela. Jag befarar att diskussionerna kommer att handla om hur folk gått in i väggen. Det är väl OK så länge inte hela verksamheten kommer att handla om det. Att gå in i väggen och hamna i depressioner, vilket tyvärr de högkänsliga ibland gör i större utsträckning är de andra. Om fokus kommer att hamna på det negativa tror jag inte att jag orkar särskilt länge.

När det är dags kommer jag försöka värva medlemmar på de sätten jag kan. Via de kontaktvägar jag har. För att vara med i Värmlandsgruppen måste man vara medlem i moderorganisationen, SFH.

Jag vann en liten bartender på Tradera och fick den idag.


Jättetrevlig tycker jag. Han ska få stå i köket tänkte jag.

Jag tänker mycket på Prag nu. Jag hoppas vädret blir hyfsat. Jag planerar en hel del äventyr som blir trevligast om det åtminstone är uppehåll i regnandet. När jag var där i augusti regnade det lite varje dag. Det blir ju besvärligare då.

Inga kommentarer: