fredag 25 februari 2022

Fredagsinlägg igen

Det tycks bara finnas fredagar i mitt bloggliv numera. Men det är väl lite så det är. Man har arbetat klart för veckan och behöver växla om i tänket för att vara ledig.

Igår blev jag ägare till lägenheten. Alla papper skrevs på helt smärtfritt nere i Spanien trots att jag inte var där. Jag fick mail från SAS också att de ändrat angång från Alicante när jag ska hem. Jag kommer hem kl 2 på natten istället för någon gång på eftermiddagen. Då får det bli en hotellnatt där innan jag sätter mig i bilen och kör hem. 

Idag fick jag paket så jag kunde bygga ihop mitt lilla reprolab för att fotografera av gamla pappersbilder. 


Jag åkte ner till Unos glas och lånade en skiva "konstglas". Det är en jättedyr glaskvalitet som används till tavlor. Glaset är nästan skrämmande genomskinligt. Jag behövde inte köpa. Jag kunde låna en skiva ett par dagar. Min kamera är riggad med stativ ovanför. Två LED-belysningar och en liten arbetsyta i form av en handduk. Det är i första hand bilder till boken jag vill reproducera.

Den första bilden jag ville fotografera av var bilden på min älskade mormor. Hon som - så länge hon levde - kändes som min mamma.


Vackra Edith Adele Persson. Världens snällaste människa, blott 155 cm lång. Jag minns hennes lilla doft.

Jag behöver fördjupa mig i Photoshop för att kunna göra det bästa av mina gamla bilder. Bilden ovan har jag inte ändrat någonting i. Jag kanske behöver öka kontrasten något t ex.


Sedan fick jag tillbehör för videoproduktion idag också. Riktmikrofon med vindpäls, Ett trådlös system för trådlösa myggmikrofoner, två myggor och ett minneskort.

Igår började kriget i Ukraina. Ryssarna gick in på flera fronter och det blev bara värre idag. Det är det enda TV pratar om nu förstås. Det är otäckt och synd om många människor som drabbas av denna diktators nycker. Putin är inte ett dugg bättre än Hitler, Franco, Saddam, Idi Amin eller Kaddafi. Hemskt!


Inga kommentarer: