tisdag 1 februari 2022

Helkväll med nya Lumixen

Idag kom min nya kamera. Jag kör en liten "unboxing" här i bloggen.


Spännande.


Kamera med medföljande tillbehör.


Här till vänster tillsammans med sin kära föregångare. Skillnaden är väl framförallt att man kan filma/fota i 4K med den nya. Den har också wi-fi vilket den gamla saknar. Det innebär bl a att jag kan styra den via mobiltelefonen. Om jag ställer den på ett stativ vid ett fågelbord kan jag sitta på altanen och ta bilder med kameran som står ett par decimeter från fåglarna. Jag ser dessutom vad kameran ser i telefonen.


Det kom också ett annat litet paket med ett rengöringskit för kamera. Inga mer sandiga och oljiga skjortsnibbar att göra ren objektivet med alltså.

Det kameraexemplaret jag köpte från Scandinavian Photo hade varit uppackat och provkört. Därför kunde jag köpa kameran med 400 kr rabatt men fick istället ställa om den till fabriksinställningarna när jag tog den i bruk.

När det var gjort var det bara att börja kolla på "Tutorials" på Youtube. Det finns hur mycket som helst att titta på där. Jag har en favorit-gubbe som heter Graham Houghton där som gör mycket bra.


Här är min arbetsplats ikväll. Kameran uppställd på stativ så jag lätt kommer åt inställningarna.

Jag fick ett välkomstmail från min spanska bank idag också så nu börjar det nog hända lite saker därnere. Jag mailade min jurist därnere för att få höra vad som händer.

Inga kommentarer: