lördag 5 februari 2022

IKEA-lördag

Jag kollade på damernas skiathlon på morgonen från OS i Peking men svenskorna hade dåligt vallade skidor så det blev en flopp. När det var slut åkte jag till IKEA för att känna på de sängkläder jag tänkt beställa till min ankomst till lägenheten i slutet av mars.

Igår kväll hände en rolig sak också. Jag satt och pratade i telefon med min vän "Snickaren" Han är i Costa Rica och gör en massa jätteroliga saker med sin Carina. Under samtalet knackade det på altandörren. Någon gömde sig bakom dörr- och fönsterkarm och jag öppnade. Där stod min älskade vän Sabina Sändh och sa att det var "Pay-back-time". Hon hade en liten marsipansnippa till mig.


Som svar på den "marsipandase" på 500 gram jag gett till henne för två år sedan. Två av de saker hon tycker om. Kuk och marsipan. Snippan borde varit i saltlakrits för att det skulle vara en fullträff för mig.


Olika dimensioner och skalor.

Jag lunchade en traditionell rejäl köttbullelunch med 16 köttbullar med min vän Dag Cederborg på IKEA. En kollega från länsstyrelsen i Värmlands län som förstår mig. Det var trevligt. Sedan åkte jag hem och sov en timma i soffan till OS-sändningen av en damishockeymatch, 

Sedan började jag dricka "GT". Ett okänt begrepp för mig tills jag fattade att "GT" betyder gin och tonic. Något många tycks dricka och "GT" har blivit ett begrepp. Jag köpte lite olika tonicar på Maxi och provade.


Jag drack tills tonicen tog slut. Jag hade ytterligare en större flaska tonic än den som är med på bilden ovan. Det andra flaskan räckte till tre GT. "Gordon's London Dry Gin" hade jag en oöppnad liter av i gömmorna.

Jag skrev på min bok i tre timmar under tiden och lyssnade på Santana. Jag är uppe i 62 sidor på boken nu men det går lite trögt. Jag har så otroligt mycket annat att tänka på och parera för. Inte minst allt jag skriver i tjänsten. 

När jag satte upp målet på 300 sidor utgick jag från en bok på 100 sidor och vad som beskrevs där. Det var så jag estimerade att min bok kommer att bli på 300 sidor. Vi får se. Det är fortfarande flera kapitel i boken där jag ännu inte hängt "kött på benen" på kapitelrubrikerna. 

En underbar dag med IKEA, "GT" och lagomt med umgänge.

Inga kommentarer: