söndag 20 februari 2022

Ingen skogspromenad men väl en liten söndagspromenad i kvarteren

Det här har varit en innehållsrik helg. För första gången på evigheter hade jag besök på lördagskvällen. Ett kärt återseende med "L" och jag bjöd på råbiff. Vi satt och pratade hela kvällen. När jag sedan gick och la mig fick jag också damsällskap i sängen. Lilla Sivan kom upp och somnade på min arm. Det är så trevligt när allt är mörkt och tyst och jag hör hur hon tystnar när hon slutar att spinna. Då somnar hon och drömmer och rycker lite i drömmarna.

Idag söndag orkade jag mig ut en stund i alla fall. 

Det var strålande solsken och gnistrande kallt. Jättehalkigt och jag höll på att halka omkull. Jag gick en sväng i villakvarteren och provade min promenadkäpp som ska få bli min följeslagare på promenaderna runt kapellet i framtiden. Min "hundkäpp".

Jag ska fråga min chef till veckan om det är ok att jag jobbar från Spanien en vecka i anslutning till min semestervecka nu i mars. Jag tänker att jag kanske behöver beställa lite saker och vara på plats och ta emot leveranser. Bl a en datorskärm som jag beställer från Amazon redan innan jag åker ner så den finns på plats när jag kommer kanske. Tisdagen den 29 mars ska jag till IKEA i Murcia. De har bussresor dit från Torrevieja över dagen och man får handla i princip hur mycket man vill och lasta in i bussens lastutrymme. Jag ska försöka få med ett skrivbord och en skrivbordsstol och en massa textilprodukter. Om jag inte får med mig möblerna kanske jag kan få dem levererade så det är bra att ha lite tid tillgodo så man kan vara på plats och ta emot varorna.

Jag kanske köper en scooter också. Jag har kontaktat en återförsäljare och bett att få provköra en Honda SH125 i Elche. Jag kanske köper den direkt då om det inte är leveranstid på den.

Jag har också försökt boka tid med en Internetleverantör som jag vill ska komma och installera en fiberrouter kl 15, fredagen den 25 mars. Leverantören heter "Vegafibra" och har abonnemang man kan starta och stoppa allteftersom man behöver det. Det låter som en bra idé för mitt användande. Jag ska också försöka boka tid med min jurist och min bank (Bankinter) så jag kan få ett betalkort och intenetbank så jag kan få lite överblick över min ekonomi i Spanien.

Nu på torsdag den 24 februari ska min jurist genomföra lägenhetsköpet tillsammans med säljarens jurist för min räkning på plats i Spanien. Sedan är lägenheten min.

Inga kommentarer: