måndag 31 januari 2022

Nya leveranser

Nu när jag sålde min Sonykamera beslutade jag mig för att göra en satsning på min Lumix FZ200 istället. 


Idag fick jag en släde för stativet att använda vid makrofotografering eller fokusstackning och två makrolinser till Lumixen.


Lumixen har inte utbytbara objektiv så de här två makrolinserna sätts på längst fram på objektivet.

Jag fick också en ny halsrem till kameran. 


Och en digital våg som klarar fem kilo istället för den jag har tidigare som bara klarade tre kilo.


Denna våg är till för snustillverkningen.

Sedan kunde jag inte hålla mig utan köpte en ny Lumixkamera också. En Lumix FZ300. Eventuellt kan jag tänka mig att sälja min FZ200 om någon är sugen. En fantastisk kamera som jag älskar. Enkel och väldigt användbar till allt och tar fantastiska bilder. För den som vill fotografera lite proffsigare än med mobilkamera men ändå inte ännu är redo att sätta sig in i all fototeori som en systemkamera kanske kräver. En "peka-och-skjut-kamera". Som har en underbar Leica-optik och som kan köpas av mig till ett mycket förmånligt pris. Den har varit med på många av mina resor men den är i helt ok skick och kan ta många fler fina bilder innan den gjort sitt. Minneskort följer tyvärr inte med men SD-kort går att köpa överallt.


På kvällen levererades ett par nya byxor också. 


Jag fick även en blodtrycksmanschett med posten idag. Jag har anmält mig till tjänsten "Blodtrycksdoktorn". Tjänsten är gratis och man får låna en manschett. Sedan registreras mätningarna i en app och skickas för bedömning. Jag har ju fått problem med lite för högt blodtryck och jag tänkte att detta får bli ett steg i ett sundare leverne. Jag är ju inte den fittaste killen i stan.

Inga kommentarer: