söndag 16 januari 2022

En märklig natt men händelserik

Efter att ha druckit fem burkar Norrlands guld 3,5 tyckte jag att jag fått nog med alkohol. Det har blivit så de senaste gångerna. Normalt dricker jag nio stycken men nu nöjer jag mig med mindre. Jag åt rökta räkor med aioli och surdegsbaguette och sedan var jag redo att gå och lägga mig. Då var klockan ännu inte 21. Efter att jag ätit var effekten av alkoholen helt borta och jag kände mig spik nykter igen. Jag tog nog den första ölen kl 15 ungefär. Jag läste en bra stund tills ögonen började gå ihop.

Då släckte jag och la mig tillrätta. Jag kände direkt att jag inte skulle somna så jag tände läslampan igen och började kolla lite på nätet. Bl a hittade jag mer information om min lägenhet i Spanien som jag laddade ner. Jag har gått med i en FB-grupp som är till för de som bor i min "community" och jag ställde en fråga om fiber där. Jag fick svar ganska omgående att en för mig redan känd internetleverantör kunde erbjuda snabb uppkoppling till min lägenhet.

Jag försökte sätta mig in i deras olika abonnemang och kom fram till ett som jag tyckte lät vettigt. Jag började fundera på om jag ska åka ner i vår och vara i lägenheten en vecka och städa och röja. Kompletteringshandla lite grejer och så. Lägenhetsaffären är antagligen klar i månadsskiftet februari/mars. Jag tänkte att jag kanske skulle åka ner en sväng i månadsskiftet mars/april. Då borde allt vara klart även om något krånglar tänkte jag. Så jag bokade en resa från Arlanda den 25 mars med SAS igen. Det är en fredag och då kommer jag till Torrevieja med flygbussen kl 12. Flygresan är ombokningsbar om jag skulle behöva flytta fram den.

Nu har jag skrivit till mäklaren och frågat om han kan plocka upp mig vid busstationen då. Då kan vi åka ut till lägenheten med väska och allt. Sedan kan han lämna mig där helt enkelt. Jag tänkte också boka tid med internetleverantören så de kan installera Internet redan samma eftermiddag. Jag ska gå till Carrefour och handla. Köpa den där goda bananjuicen om den finns där. Och kanske köpa en "Dramaten" om de har fått in den lila sorten. Framåt kvällen den 25 mars kanske mina öl hunnit bli kalla i kylskåpet. Eller också går jag till kvarterskrogen "Patricia" och tar en bit mat och några pilsner. Det ska bli så otroligt roligt att städa t o m. Metodiskt och med rejäla pauser ska jag under veckan göra om lägenheten till min egen. Och hälsa på grannarna mellan varven. Slänga skräp. Möblera om kanske. Göra upp en plan för vad som ska ersättas med nyinköpta saker och leva min dröm.

Jag bokade också en hotellnatt från den 24-25 mars på Goodmorning Hotel Arlanda, samma ställe som sist. Flyget går kl 6 på morgonen den 25 mars och landar i Alicante kl 10. Då har jag en buss att passa därifrån kl 11. Då är jag i Torrevieja kl 12. Jag bokade också långtidsparkering för bilen. Denna gång kör jag bil upp när jag inte ska vara borta så länge. Den 2 april flyger jag hem igen och då hoppas jag att lägenheten är beboelig för både mig och Felix med sällskap om de skulle vilja åka med nästa gång.

Idag på morgonen begärde jag semester för tiden.

Jag försökte somna igen sedan men det gick inte så jag fick tända igen och fortsätta att utforska Torrevieja i min laptop. Kl 4 var jag fortfarande vaken men sedan somnade jag. Jag vaknade kl 8 och gick upp. Då somnar jag i alla fall gott ikväll.

Till frukost blev det en favorit i repris.


Jag har inte ätit ägg och kaviarmacka sedan det stora kaviartestet 2021.

Jag tvättar en uppsättning sängkläder här hemma och tar med ner till att börja med. Resten beställer jag från IKEA i Murcia för utlämning i IKEA-shopen på La Zenia boulevard. Dit åker jag buss och hämtar leveransen. Jag köper en datorskärm på Mediamarkt där också. Jag har en lista med både svenska och spanska artikelnummer klar redan. Det är lite dyrare på IKEA i Spanien än i Sverige.


Jag fortsätter att kladda på min tavla. Jag gjorde ett ryck i går kväll igen och försökte lägga till lite orange. Idag fyllde jag vissa fält. Färgerna är så olika med avseende på hur täckande de är. Vissa kan ha en jättefin kulör men när man målar med dem är de bara blaskiga. Därför har jag målat några fält vita för att prova om de blaskiga färgerna kommer till sin rätt där. Det är så svårt att måla raka linjer också. De blir skakiga trots att jag inte skakar nämnvärt. Jag tror det hänger ihop lite med ovana att måla på en nästan vertikal yta. Det är svårt att stödja handloven mot tavlan. Särskilt om det är våt färg där. Därför får jag också se till att jag inte börjar att måla på den högra delen eftersom jag kan behöva stödja handen där sedan.

Jag behöver nog ett samtal med min konstnär Karin snart igen. För att få lite fler tips.

Vid lunch åkte jag upp till Roland och klippte hans plommonträd. Mina egna hade jag tänkt jag klippa under veckan. Det är perfekt att gå ut och göra något sådant mitt under arbetsdagen. Då får jag en bensträckare och lite frisk luft.

Jag provade två par badbyxor som jag senast använde 2018 och de passade. 


Då packar jag ner dem och sedan får de nog stanna i Spanien. Jag hade precis ställt undan resväskan men jag tog fram den igen.

Idag började en av mina favoritserier "Allt för Sverige". Jag älskar det programmet och tycker om att vara ensam när jag ser det så jag kan gråta mina glädjetårar. Jag vet inte vad det är med programmet som berör mig så starkt. Kanske stoltheten över att vara svensk och tillhöra detta vackra land. Runt Torrevieja är det nästan öken eller buskstäpp. Det har sin tjusning det också men mer av en exotisk anledning. Det är vackert kargt. Tack vare bevattningsprojekten där har Costa Blanca kommit att bli Spaniens kornbod. Många soldagar som gör att allting växer så det knakar. Tobak växer också bra där men det är nästan omöjligt att torka det sedan. Det är ofta så hög luftfuktighet att det möglar eller t o m ruttnar. Hos oss ruttnar inte saker så ofta. Det är inte nog hög luftfuktighet förutom i slutet av juli och början av augusti. Det som vi kallar rötmånaden.

Snickaren ringde i eftermiddag från en altan på ett hostel i Montezuma i Costa Rica. Där skulle de bo i tre nätter i kanten av regnskogen. I en regnskog ruttnar saker hela tiden. Det är väl den huvudsakliga nedbrytningsprocessen där. Här ruttnar väl svampar möjligen. Annars bryts växtdelar och djur ner på andra sätt här hos oss.

Nu har jag verkligen något att se fram emot igen. Jag ser också fram otroligt mycket till odlingssäsongen 2022. Att få sätta ut tobaksplantor igen.

Inga kommentarer: