lördag 29 januari 2022

Drinkklassiker

I dag slog jag på stort och blandade till en riktig klassiker när jag kom hem.


Likör 43 och nyponsoppa. Riktigt gott men också riktigt sliskig sött. Likör 43 tillverkas några mil från Torrevieja. I Cartagena. Jag ska ta med Felix på ett studiebesök dit någon gång. Han gillar också Likör 43. Den heter 43 eftersom den innehåller 43 hemliga ingredienser. Det finns möjlighet till provsmakning i Cartagena. Olika drinkrecept och olika produkter från tillverkaren.

Det händer inte mycket på dagarna nu. Inget nytt angående lägenheten heller men det är bara att vänta. Månadsskiftet februari-mars trodde de att allt skulle vara klart. Tur att februari är en så kort månad. Riktigt skitväder är det också. Iskalla regndroppar direkt ner i hårbottnen när jag lämnar bilen.

I förrgår slutade min bokhyllebelysning att fungera så jag åkte till Kjell och Company på Bergvik och köpte en ny transformator. Jag kopplade ihop allt igen men jag fick det ändå inte att fungera. Jag får 224 Volt in till trafon men sedan är det dött i andra änden där jag ska ta ut 12 Volt. Det verkar som om det var fel på den jag köpte trots att den var ny. Jag får sova på saken och se om jag kommer på något annat som kan ha blivit fel. Jag fikade med en kollega på Espresso house på Bergvik. Jag tänkte ta en tur till IKEA men jag längtade hem så jag struntade i det.

Det är bara en enda lång transportsträcka nu tills det finns skäl att på nytt blomstra ut. Men den dagen kommer. Jag får smygblomstra i mörkret i det lilla här nu tills vintern släpper taget om mig och jag ser tecken på att det blir en vår den här gången också.

Stormen "Malik" ruskar om träden härutanför och jag är glad att inte behöva gå ut mer idag. Jag kanske tar några pilsner idag. Eller också inte...

Inga kommentarer: