lördag 22 januari 2022

Laptopen från 2013 hade tydligen gjort sitt

Laptopen jag startade upp igår betedde sig inte optimalt. Rätt som den var stängde den av sig och jag fick inte igång den igen. När jag försökte starta den i morse kom den snällt igång men den är så seg i allt den gör så jag kan inte leva med den. Jag får ta med min Mac till Spanien istället men då lär jag ta hem den varje gång. Jag kan inte vara utan en laptop i soffan här i kapellet.

Man har blivit så van att kunna utforska saker man funderar över direkt nuförtiden. Bara böja sig fram och googla. Jag använder nästan aldrig telefonen till det. Inte hemma i alla fall.

Jag har också beslutat mig för att sälja min Sonykamera som jag hade med till Spanien. Jag köpte den begagnad precis innan resan men hela tiden längtade jag efter min älskade Lumix. Sonyn är väl egentligen bättre på allt men för mig som inte orkar sätta mig in i systemkameratänket med alla inställningar blir det bara jobbigt för mig att tänka att jag kunde ställa in den bättre än vad jag gjort. Jag testade ju lite olika inställningar under resan men det var hela tiden något jag tänkte på. Därför säljer jag den till någon som tycker det är roligt att kunna ställa in den som man vill. Jag vill bara "sikta och skjuta". Givetvis går det att ställa in även denna kamera så att allt sköts med automatik men jag trodde jag skulle tycka det var roligt att experimentera med inställningar. Om någon av er bloggföljare är intresserade så lägger jag ut den till försäljning här först.

Kameran är en Sony A6000 med två objektiv; 16-50 mm och 55-210 mm samt två mellanringar för makrofotografering. Två extra batterier med laddare och en väska som rymmer kameran och teleobjektivet. Priset har jag satt till 4 400:- Jag väntar några dagar innan jag lägger ut den till försäljning på Blocket. Då kanske jag sätter ett något högre pris också men det är klart att det vore enklare för mig att slippa skicka. Originalkartong finns förvisso men det är ändå skönt att inte behöva krångla med frakt. Om ni haft tankar på att börja fotografera lite mera seriöst är detta ett väldigt bra tillfälle.


Detta är till salu.


Kamera med 16-50 mm objektivet.


Extra batterier med laddare.


Makroringar.

Idag tar jag musikkväll och några pilsner. Sivan och jag har vilat middag i min säng. Inte sovit, bara blundat i dunklet och stillheten i mitt lilla sovrum. Jag tänker mycket på lägenheten i Spanien.

Inga kommentarer: