torsdag 6 januari 2022

Trevlig sopplunch med Mary, Stefan och Alexander

Idag blev jag upplockad igen utanför Carrefour i Habaneras. Jag börjar bli van att gå dit nu. Vi skulle till Mary och Stefan på lunch. Det skulle vara ytterligare en Kristinehamnare med på lunchen vilket jag tyckte lät spännande.

Så här ser det ut lite här och där nu efter blåsvädret som var igår. 


Exotiska löv i drivor. Idag hade jag tagit långbyxor på mig för andra gången under den månad jag varit här. Men idag var det inte alls så kallt som igår så det visade sig vara ett dåligt beslut. Nåväl. Nu flyttar jag inte över alla grejer från ett byxpar till ett annat något mer. Nu får det bli långbyxor resten av resan. Det funkar.

Igår i blåsvädret såg jag ett trafikljus som stod och balanserade på en stolpe i blåsten. Jag tänkte att jag inte skulle gå därunder om det lossnade.


Idag låg det mycket riktigt på trottoaren.

Mitt internet har blivit segt sedan i förrgår. Det tar evigheter att ladda upp bilder till bloggen. Jag har provat att starta om routern men det hjälper inte. 

Enligt "Bredbandskollen" har jag 1 Mb ner och 0,3 Mb upp. Dagens inlägg här har tagit mer än tre timmar att ladda upp. Det är tur att jag bara har ett blogginlägg kvar härnerifrån att lägga upp. Jag har också tappat min offlinekarta i telefonen. Den använder jag ofta för att veta var jag är. Det går inte längre.

Stefan hämtade mig vid Carrefour och vi åkte och hämtade Alexander. En kär gammal vän som jag tycker mycket om. Sedan åkte vi hem till Mary och Stefan.

Vilket hus!!!

Vilket läge!!! Uppe på en bergstopp.

Helt underbart! Här står Mary och tar emot nere i trädgården.


Innanför grinden. Där står Alexander också.


Fortsättningen på den övre uteplatsen.


Dukat för lunch. Under ett rosépepparträd.


Tyvärr inga frukter just nu. De växer i klasar här sedan.


Bakom muren var det i princip fritt fall i ca 10 meter. De ska bättra på staketet. Jag vågade inte ens titta över kanten knappt.


Vackert blommande Aloe (Aloe vera).


Man ville liksom provsmaka de vackra blommorna men det gjorde jag inte. Det kanske inte är så lämpligt.


Uppdukat med underbar soppa och goda tillbehör.


Alexander lät sig motvilligt fotograferas.

Jag börjar förbereda reträtten till Sverige. Jag "flyttstädade" lite redan idag. Halva väskan är packad ungefär. Jag städar klart imorgon när jag varit med mäklaren till lägenheten och till kontoret för att skriva på fullmakt och få information om vad som nu sker härnäst.

Aldrig mer en sådan här resa utan ett eget telefonabonnemang säger jag bara. Usch vad det ställt till det för mig att inte vara nåbar när jag inte är i nätverk. Jag har ju haft det så förut i New York och och på andra resor men då har det inte varit ett problem. Mitt största problem nu är att jag försökt i flera dagar att boka taxi på lördag morgon från lägenheten till busstationen inne i Torrevieja. Jag kan inte ringa och beställa. Jag har gått in på flera taxibolags webbplatser för att försöka boka. Då måste jag ha ett konto.

När jag skapar ett konto måste jag ange ett telefonnummer. Då har jag varit så fräck att jag angett telefonnumret till min jobbmobil. Då har taxisiten skickat ett sms som bekräftelse med en kod. Det smset har inte kommit fram. Det är så retligt eftersom det går att ringa med den telefon jag har men jag får inte använda den utomlands för min arbetsgivare. 

Då laddade jag ner Whatsapp. Jag vet inte hur många sådana jävla appar jag har nu. Jag försökte ringa taxibolaget med whatsapp istället. När jag ska ringa kommer frågan upp. "Välj från din adressbok vem du ska ringa till". Det går alltså inte att skriva in ett telefonnummer. Då har jag lagt till taxinumret i min adressbok men då har den ändå inte gått att välja sedan. Snart ger jag upp. Jag får väl gå upp mitt i natten till lördag och börja gå in till busstationen i stan. Jag vågar inte tänka på hur lång tid det skulle ta. Det tar nästan en timme att gå dit utan väskor.

Jag hoppas Alexander kan ringa och boka åt mig imorgon. Annars får jag väl be Felix att ringa kl 05:30 på lördag morgon och beställa. Jag hatar verkligen när jag inte kan ta kontroll över just sådana saker.

Ikväll blir det tidigt i säng som vanligt. Jag kunde inte somna igår förrän långt efter midnatt så jag hoppas det går bättre ikväll.

Mäklaren kommer imorgon kl 11. Sedan ska jag gå ett varv bland invandrarbutikerna nere på stan och se om jag kan köpa lite kryddor med hem. Jag ska försöka återskapa det goda théet jag fick på théhuset och då behöver jag bl a kardemummakapslar. Det kan jag köpa i Sverige annars men jag tycker om att ge mig själv små uppdrag att utföra under dagarna. Då har jag liksom ett mål med mina vandringar.

Inga kommentarer: