söndag 2 januari 2022

Söndag

Jag blev sittande ganska länge i går kväll med att googla lägenheter i Torrevieja. Mäklarna verkar jobba dygnet runt härnere. Skickar jag en fråga får jag svar på volley oavsett tid på dygnet. Jag bokade två visningar till. Jag var ute på en idag kl 12. Ett likadant radhus/lägenhet som jag la ett bud på häromdagen fast finare och till samma utgångspris. Jag lade ett bud på den och får jag den till det priset tar jag den. 

Jag har tänkt mycket på lägenheten jag lade bud på först och nu kom ett nytt tillfälle på en likadan. Mina krav har förändrats under resans gång. Om boendena inte ligger inom ett låst område tycker jag inte att de är lika intressanta längre. Man får större och större krav märker jag. Samtidigt blir man helt fartblind när det gäller pengar. Jag tror att det har att göra med att alla priser är i Euro här. Skillnaden mellan 85 000 och 90 000 känns inte så stor men i själva verket är skillnaden ca 50 000 svenska kronor.

Nu har jag ändå bestämt mig och jag har köpt en lägenhet för 87 500 €. Det blev en lägenhet i ett inhägnat område precis som jag kommit fram till att det är det jag vill ha.

Jag började dagen med att gå till Aldi och handla. 

Jag köpte mat och några silikonlock som jag tror ska fungera. 

Istället för Gladpack.


Återvinningsbara. 

Det här kanske inte är sista gången jag är där men det närmar sig slutet nu. Tyvärr. 

Jag skulle gärna kunna leva så här. Mycket motion på mitt promenadvis, värme och sol.

Kl 12 kom mäklaren. Jag stoppade in två portionssnusar för att klara mig länge och samtidigt vara någorlunda presentabel. Vi tittade på lägenheten och jag tog ett beslut på stående fot. Jag bjöd 85 000 € för denna fräscha lägenhet i en gated community. Efter lite e-postutväxling fick jag den för 87 500 € och jag är jättenöjd med det.

Så här ser den ut.

Men först en Kuk-klippt buske som välkomnade så fint.


Bostaden från södersidan.


Ett litet kök. Tillräckligt. Det blir lite mörka bilder men det ser bättre ut i verkligheten.


Vardagsrum-isch för de som vill kalla en gemensam yta för just det. Även en matplats. Alla möbler ingår. Man ser också dörren till nordsidan i denna bild. Där utanför ska min vespa stå. Man ser också ingångarna till två sovrum. Mitt och Felix.




Badrum. Ingen bidé att slå smalbenen i.



Två sovrum. Jag kommer att välja först. Jag kommer nog antagligen ha ett arbetsrum här också.



Utgång baksida mot parkering. Scooter under tak. Inhägnad med adekvata lås. Liten uteplats också. Norrläge. Båda sovrummen ligger häråt också.

Poolen ligger därborta i buskarna.


Poolen. Ca 20 meter från ytterdörren.




Framsidan i söderläge. Lite möbler här framför förstås. Möblerna står bakom glaset till höger.

Grinden till området som jag uppskattar väldigt mycket. Det innebär det första skalskyddet mot min egendom. Scooter och utemöbler,


Här kommer man in om man är betrodd. 


Jag lät mäklaren släppa av mig i stan när allt var klart.

Jag tänkte jag skulle fira lite idag. Att jag förvärvat ett boende härnere. Jag gick utefter stranden och  hemåt. Som en kung gick jag.

Det var party på stranden ikväll också. Familjer som firade.
Fastnade på en restaurang halvvägs hem.

Jag beställde öl och bläckfisk.
Iskall öl med sejdlar som stått i frysen

Och jag träffade ett trevligt svenskt par; Thomas och Sofia. Jag fick Thomas kontaktuppgifter om jag ville ha hjälp med vilka hantverkare han själv anlitat. Han var bekant med Per Ringvall i Kristinehamn så vi fick en liten anknytning där. Så klart värdefullt för en newbe som jag.

Vi kan hålla kontakten härnere om vi vill. Jag fick Thomas telefonnummer.

När jag ätit min bläckfisk var jag inte längre nykter men jag lät det bli så. Jag firade för mig själv och för världen. Jag var bara glad och svävade hemåt som på moln.

Jag stannade till på den närmaste krogen hemifrån jag känner till. 
Där drack jag två öl innan jag lullade hemåt för att ta hand om allt detta händelseförlopp och beslut som min hjärna tagit idag.

Jag hamnade på en lokal bar som inte varit öppen förut. De har kört med bilmaskiner därinne när jag gått förbi som om dom skulle byta ut hela golvet. Sedan ett par dagar har nu har jag sett att de haft bordsgäster utanför. Så jag satte mig där och fortsatte att beställa öl.

De var så svalkande och goda.
Det var så gott och bara ett kvarter från lägenheten.

Ägarens t-tröja var jag helt enkelt tvungen att få en bild av. 

Jag uppmuntrade honom och hans val av t-tröja samtidigt som det var bland det löjligaste jag sett.

Sedan gick jag hem.

Idag har jag köpt en lägenhet i Torrevieja och de två portionssnusarna jag stoppade in när jag skulle träffa mäklaren spottar jag ut nu. De fick vara kvar hela dagen. De har uppenbarligen försett mig med nikotin för en hel dag. Det trodde jag inte.

Efter denna långa dag blir det egenhändigt producerat lössnus och eventuellt ytterligare någon burköl.

Men det ska bli så skönt att bara blunda också. Och tänka på vilket underbart och spännande liv man kan se till att man får. Vilken känsla det ska bli till sommaren när man får beviljat tillträde till egendomen och när man kan börja bygga upp det egna livet där. Från början utan några riktlinjer. När de första ölburkarna ställs in i kylskåpet. När jag och områdesansvarig sätter igång en återvinningskampanj innanför murarna. När jag och Felix sitter där och diskuterar livet.

Inga kommentarer: