lördag 15 januari 2022

Lördag vid datorn

Jag har suttit hela dagen framför datorn. Jag har gått igenom gamla blogginlägg för att hitta stoff till boken. Jag samlar på mig lite allt eftersom men nu har jag snart kollat hela bloggen och alla blogginlägg. 


Helgarbetsplatsen.

"L" har sprungit på Gotland idag. 72 km på 07:14:17. Hon vann den distansen bland damerna. Femma totalt på distansen. Jag kan inte låta bli att vara så mallig över henne. Hon är en otrolig förebild för mig på många sätt. Hon - om någon - förverkligar sina drömmar. Sätter upp mål för sig själv och kämpar tills hon uppnår dem. Felix och jag har skrivit till henne och gratulerat.


Jag lade på nästa lager på min målning också. Nu är det torktid tills jag kan fortsätta men jag har en plan. Det känns som om detta är genombrottet när det gäller inledningen på mitt målande. Jag lär mig för varje gång jag kluddar. Hur färgen uppför sig i penseln. Hur mycket färg jag ska hälla upp åt gången för att slippa att kasta sådant som blivit över.

Att måla "föreställande" har aldrig varit min tanke. Det behärskar jag inte. Jag vill bara leka med kulörer och mönster.

Idag lyssnar jag på Pekka Pohjola och det albumet jag lyssnade på de första dygnen i lägenheten i Spanien och jag minns känslan av att sitta där och skriva. Allt med spanska fastlandet var nytt. Jag hade alltid en liten plan för nästkommande dag då jag satt och lyssnade på albumet "Pääntaivuttelun seuraukset" eller också lade jag upp en plan. 

Idag satt jag också och kollade lite flygresor sista veckan i mars. Då ska allt med lägenheten vara klart. Troligen en månad tidigare. Jag behöver ju komma ner en vardag så jag kan få nycklar och sådant och slippa en hotellnatt innan jag kan tillträda. Då kanske mäklaren kan plocka upp mig och mina väskor vid busstationen och släppa av mig i min lägenhet sedan. Jag kanske ska checka in ett extra bagage så jag kan få med mig sängkläder ner direkt. Jag har också köpt ett tangentbord på Tradera som ska med. Skärm köper jag därnere. Svenskt tangentbord går nog inte att köpa där. Jag håller på att skriva en lista i Excel över de saker jag vet att jag behöver komplettera lägenheten med.

Jag håller också på att spruta mina hibiskusar med såpvatten. De har farit illa vid min frånvaro. Torr luft och ingen övervakning att angrepp startat. Flera har dött. Jag försöker nu rädda de som är kvar genom att spruta dem. Nu kan jag bevaka lite mer om ett angrepp sätter igång och kväva det i sin linda.

Inga kommentarer: