lördag 20 november 2021

Allt det vackra jag har i min hjärna - det rika inre livet i en högkänslig mans grånande skalle

Efter att ha brottats ett tag med tankarna på ett livsprojekt har jag nu kommit fram till att jag ska försöka skriva en bok. Tankarna har funnits länge men det är först nu jag egentligen haft något att skriva om. Mer än en märklig dagboksblogg i alla fall. Det skulle inte gå att sälja en sådan bok. Så intressant är inte en mans liv. Förutom Ulf Lundells liv kanske. Han ger ju ut dagböcker i sin serie "Vardagar". Jag har en viss behållning av att läsa de böckerna faktiskt. Jag tycker det är intressant att få en inblick i en annan vuxen mans liv. Jag känner ju igen en massa tankar som jag själv haft förstås.

Efter min Pragvistelse när jag också fick Covid har jag varit lite låg. Och tänkt att bokprojekt är en dum idé men nu har jag återfått livsglädjen.

Boken kommer att handla om hur mitt liv varit. Som högkänslig man utan att ha förstått att det är det jag är. Nästan varenda konstig situation jag hamnat i och/eller hur jag har hanterat situationerna. Nu i efterhand med min nya insikt kan jag också se hur jag hade kunnat tänka annorlunda och agerat på ett annat sätt. Min ständiga oro över att inte överensstämma med "normmannen". 

Jag har den sista tiden letat efter sådana böcker som vänder sig just till män. Vi högkänsliga män har ju en lite annan problematik att brottas med än kvinnorna. Kvinnorna kommer enklare undan med att vara känsliga och tänka mycket. Vi män ska leva upp till ett machoideal där inget biter på oss. Tror vi i alla fall. Vi tror att det är sådana män kvinnorna vill ha och så är det ju många gånger också. En "handy-man och karlakarl" är mera intressant än en tafatt och försiktig tänkare. 

Framförallt skulle jag vilja nå vilsna unga män som strävar efter att uppnå en mansnorm som de aldrig kan nå upp till. Att de kan bli fina män ändå och omtyckta för sin empati och värme. Omtyckta för att de kan prata om känslor. Inte behöva skämmas för att de gråter till en sorglig film.

Jag har satt upp ett antal kapitelrubriker till boken. Ett skelett som jag ska hänga kött på i form av text. Jag har redan börjat hänga kött på en del ben men ska fortsätta. Jag har mina anteckningsböcker som jag skriver upp nyckelord i. Jag har ju hela bloggen att gå igenom också för att utveckla mina tankar ännu mer. 

Dagens titel på blogginlägget är tänkt att också bli titel på boken.

Den stora skrivinsatsen ska ske i Spanien nu över jul. Det kanske blir boksläpp till sommaren då.

Jag har valt ett koncept som kallas "BoD" (Books on demand). Böckerna trycks först efter de beställts av någon. Man kan beställa via Adlibris, Bokus och Amazon. det går även att beställa ett exemplar från den lokala bokhandlaren. Jag själv beställer böcker så ibland. Det betyder ju också att jag inte behöver skicka ett manus till ett förlag och bli refuserad gång på gång vilket jag med säkerhet skulle tro att jag skulle bli.

Jag har också anlitat min favoritkonstnär Karin Fast Aronsson för utformningen av omslaget. Hon är jätteengagerad och det är roligt att bli påhejad.

Idag skickade jag en skiss till henne på hur jag tänker mig omslaget. 


Originalet till omslaget ska jag sedan köpa av henne. Jag förutsätter att jag får första tjing och jag kommer också vara med i hela processen. Jag vet vad jag vill ha och vet att hon kan åstadkomma det.

Inga kommentarer: