fredag 26 november 2021

Sydafrika

Idag på morgonen blev jag orolig. Det har uppstått en ny mutation av viruset i Sydafrika som man inte tycks rå på på samma sätt som den vanliga varianten av Covid. Denna variant tycks ta sig förbi immunsystemet. Storbritannien har stängt gränsen för inresande från några afrikanska länder. Andra länder har följt Storbritanniens exempel. Jag är rädd för att hela världen kommer att påverkas av detta inom några dagar. Ikväll kom rapporter att man hittat den nya varianten i Belgien. Som vanligt är det bara en tidsfråga innan den nya varianten är här. Man ser också att alltfler dubbelvaccinerade hamnar på intensivvårdsavdelningarna.

Det är två veckor kvar tills jag ska till Spanien. Jag är rädd för att den nya varianten av virus kommer att påverka den resan. Igår skriv jag till 1177 och begärde ett "tillfrisknandeintyg". Det är tydligen något man kan få efter genomgången infektion. Jag tänker att det kan vara ytterligare ett bra dokument att visa upp tillsammans med covidbeviset.


Jag eldar här ikväll. Det är nästan 7 grader kallt ute. Sivan ligger vid min fotände i soffan och kandelabern är igång.

Jag har jobbat i en timma med bokprojektet ikväll men nu stänger jag ner datorn och kollar på TV. Jag förbereder mig lite för det stora arbetet med boken som ska ske i Spanien. Jag ska ta med det riktiga tangentbordet. Det kommer att behövas när jag ska skriva mycket i jul.

Idag besiktade jag också släpkärran och det gick bra. Jag lät också "Gummicentralen" skifta mina sommarhjul till vinterhjulen. Det kändes väldigt bra och nu vågar jag mig ut på E18 igen. Men bara i dagsljus. Jag undviker mörkerkörning nuförtiden.

Imorgon kanske jag åker till Karin i Karlstad och diskuterar målning och provar på lite. Vi får se...

Inga kommentarer: