onsdag 30 mars 2022

Fortsatt skitväder

Imorse regnade det igen. Jag skrev till Tony och frågade om vi skulle kunna åka till La Zenia och hämta min datorskärm som kommit till MediaMarkt. Det gick bra och han hämtade mig kl 11. När vi åkte dit var det uppehåll i regnandet. Det kändes nästan kvavt. Jag hämtade min skärm och sedan köpte jag ett skruvmejselkit eftersom jag inte har ett enda verktyg i lägenheten. När jag kom hem skruvade jag ihop skrivbordet och flyttade datorn till mitt lilla arbetsrum. Men jag fick ingen ordning på upplösningen på skärmen.


Här är mitt inredda arbetsrum i alla fall. Jag ska ringa IT-supporten på jobbet imorgon för att få ordning på skärmen. Jag behöver förbereda mig för nästa vecka som är arbetsvecka. Jag stängde av datorn och gick till Carrefour för att handla lite igen. Nu går det otroligt mycket lättare att gå. Bara efter ett par dagar. Förvånansvärd snabb återhämtning måste jag säga. Jag trivs på Carrefour. Nästan lika bra som på Maxi i Kristinehamn. 


Här entrén. Jag åt lite i förbutiken idag igen. Det är smidigt att ta sig en liten matbit där.


En pizzabit och ett litet knyte med en fyllning av stekta champinjoner. Helt okej.

När jag kom hem igen och startade datorn såg skärmen ut så här.


Det var svårt att ta sig ur det eftersom jag knappt såg vad jag gjorde på skärmen men det blev bättre när jag fick starta om den igen. Men inte nog bra tyvärr. Jag behöver hjälp.


Jag monterade också en provisorisk läslampa vid sängen så jag har bra belysning när jag läser. Eftersom sänggaveln är så låg var jag tvungen att ha en lampa på arm. Det är betongväggar också så det fick bli en nödlösning. Läsningen är viktigare än det estetiska eftersom allt annat är så smaklöst. Det fanns ingenting i lägenheten som jag själv skulle valt att köpa. Bara enkelt smäck av den billigare varianten. Jag kommer att byta ut sak efter sak men än så länge har jag övertalat mig själv till att leva med möblerna. Och en stinkande dammsugare. 

När jag gick ifrån Carrefour hade det börjat regna så jag blev lite blöt. Jag har varken regnkappa eller paraply. Ett paraply ska jag köpa men jag hittade inget på Carrefour.


Jag köpte "Flan". En spansk efterrätt som Ivar tyckte jag skulle testa när vi åt på en spansk restaurang i The Bronx. Lite gott och påminner lite om Creme brülé men inte lika sött. Påminner lite om mannagrynspudding men ändå inte. En lite besk kaffesmakande vätska i botten också. Som egentligen ska vara på toppen eftersom man välter ut innehållet på en assiett i normalfallet.


En laddning med nya oliver blev det också. Och mandariner och lite olika salami/salsichakorvar.

Jag har nästan läst ut boken om Andrées expedition också. Väldigt underhållande läsning.

Inga kommentarer: