torsdag 31 mars 2022

Fantastiskt rolig dag

Vaknade strax före 8 till en solig morgon. Kortbyxeväder helt klart. Jag pratade en stund med min IT-support på jobbet och vi kom fram till att skärmen jag köpt inte kan bli bättre än så där. Jag skulle bli tvungen att lämna tillbaka den. Och hur ska jag förklara allt i informationsdisken på Mediamarkt? Jag skrev till Tony på morgonen och frågade om han hade tid att hjälpa mig någon dag. -Jag kommer kl 10, svarade han.

Alltså...Jag vet inte hur jag skulle klarat allt detta utan Tony som har kört mig i bil fram och tillbaka till allt. Jag är honom evigt tacksam för det. Skulle jag gjort samma sak för honom? Alla dagar!


Startklar med paket till Mediamarkt.

Det gick smärtfritt på Mediamarkt. De återtog den och jag beställde en annan skärm istället som ska komma om några dagar. Sedan tog vi en varsin kopp kaffe på La Zenia innan vi åkte tillbaka. 

Jag har pratat lite med Tony om att jag vill köpa en scooter. Han visste ett ställe i Torrevieja där de säljer motorcyklar så vi åkte dit. Jag hittade en modell som kunde vara aktuell En Peugeot Tweet 125cc. Affären skulle ta hem en sådan så jag kan provköra den. Förhoppningsvis redan på tisdag. En röd.

Jag tänker be dem att utrusta den med top-box, vindruta, hjälm och lås. Inregistreringen kostar 250 € och motorcykeln inklusive extrautrustning kommer att hamna på ca 3 000 €. Helförsäkring kostar ca 1 000 € per år.

Den kommer på tisdag så jag får provköra. Om jag bestämmer mig kommer jag låta firman behålla den tills jag kommer ner nästa gång. Det finns ingen anledning att köra hit den och ha den här när jag ändå inte är här. Om jag bestämmer mig kommer det ändå ta några dagar innan jag får nummerplåten. Om jag betalar den och låter dem ha den ståendes kan jag ju betala försäkring från det datumet jag tar den i bruk också.

Vilken dag alltså! Så otroligt roligt.

Nästan direkt efter att Tony kört hem mig igen gick jag ut och ner mot stan. Jag vill gärna köpa en vanlig trampcykel också. Jag gick till en välgörenhetsaffär (en loppis) där Tony sagt att de ibland har fina cyklar. Den var tyvärr stängd. Sedan tänkte jag äta indiskt men den restaurangen var tyvärr också stängd. Då gick jag ner till stan istället.


En blomma jag inte sett tidigare.


Och en till.

Affärerna började stänga ner märkte jag. Klockan var två och det var dags för siesta. Alla affärer har inte siesta men många små rörelser har det.


Jag satte mig en stund i en liten park och vilade benen.


Sittunderlaget från Jem&Fix i Kristinehamn är med. 

Jag gick in på en "kinabutik". Sådana finns det mängder av här. En oansenlig entré men innanför breder butikerna ut sig till att bli som stora varuhus. Och de har verkligen allt därinne. Jag köpte ett paraply. Ett lila.


Den fula stadskärnan. Jag gick till busstationen och köpte en biljett till flygbussen kl 18 den 9 april så jag har det gjort.

Sedan gick jag in på en liten restaurang där det satt en massa hantverkare och åt. Det blir nog bra tänkte jag. Arbetarmat är aldrig fel. Jag var nog den enda utlänningen därinne. Jag tog ett bord och satte mig och försökte få kontakt med servitör men de ignorerade mig fullständigt. Det satt ett pensionärsgäng och åt vid ett bord och de tecknade åt mig att varva ner. Med sina händer gjorde de handrörelser så jag förstod att de menade "Ta det lugnt - personalen har sett dig och de kommer". Jag vinkade åt två olika servitörer men de ignorerade mig. Sedan kom en tredje servitör. En gammal man. 

Och jag försökte få honom att förstå att jag ville äta. Så fort jag öppnade munnen tecknade han åt mig, "Ta det lugnt. Vi tar en sak i taget". Och innan jag fick honom att förstå att jag ville ha en tallrik soppa som de andra gästerna åt försökte han lugna mig flera gånger. Jag pekade på sopptallrikarna och tyckte att jag var så lugn hela tiden. Sen hakade beställningen upp sig när han ställde en fråga som han verkade behöva ha svar på. Jag försökte ta hjälp av hantverkarna som satt vid bordet bredvid men de kunde ingen engelska. Till slut gav han upp och gick därifrån. Jag fick ändå för mig att han strax skulle återkomma med mat till mig. 


Han kom in igen med en salladstallrik, bröd och soppa. Enkelt och jättegott. I soppan var det kött, potatis och kronärtskocka. Det kändes som genuin spansk mat och klientelet därinne vittnade om att så var fallet. När folk runtomkring mig hade ätit upp sin soppa serverades de fisk också. Det var alltså det han hade menat. Det verkade som om rätten jag beställde inte var komplett utan fiskrätten. Soppan och salladen var förrätt och fisken var sedan huvudrätten. Men jag blev nöjd med bara soppan. Dit går jag gärna igen på grund av det genuina.

Jag tog sedan bussen hem. Det var också spännande eftersom jag aldrig gjort det förut. Jag hade någorlunda koll på var min närmsta hållplats var och det blev helt perfekt.

När jag kom hem sken solen och jag satte mig en stund. 


Här är jag med mage och allt. Jag sitter på min alldeles egen uteplats utanför min lägenhet i Spanien. Det är nästan så att jag inte förstår det riktigt än.


Här är paraplyet också.

Jag startade min första tvättmaskin här också.


Jag tvättade mest handdukar som jag hittat i lägenheten. De kan vara bra som polertrasor till scootern om inte annat. Sedan gick jag och knackade på hos en kvinna som heter "Els". Hon är kontaktperson på området och jag gick dit och presenterade mig. Då fick jag också ett passerkort till poolområdet.

Av henne fick jag också ett nytt adressförslag som jag också kommer att använda mig av i framtiden. Det är nog det mest korrekta. Jag hittade också nyckeln till mitt postfack så det tömde jag idag. Det var nästan bara reklam i boxen men också några brev från företag till två olika personer som antagligen bott här. Det var också två fellagda försändelser som jag la i rätt fack. De verkade vara flera år gamla så det var nog ingen som saknat dem.


Jag tog ett par mackor till kvällsmat. 


Jag testar olika korvpålägg och den här trodde jag stenhårt på. Så salt så att saltet kristalliserar sig på ytan. Men den var ändå inte salt nog enligt min mening.

Nu ska jag inte göra något mer idag än att ta in torkställningen när det skymmer på. Imorgon tar jag en sväng till fredagsmarknaden.

Inga kommentarer: