söndag 27 mars 2022

Långpromenad

Jag vaknade tidigt denna söndag. Efter en lat förmiddag tvättade jag fönstren på min inglasade uteplats. Caliman hade gjort dem alldeles bruna. Calima är ökensandstormar från Sahara som drar in över Europa ibland. Det har nyligen skett på ett sällan skådat sätt. Man ser spår av det överallt. På bilar som stått stilla en tid bl a. Mannen här på området jag skulle få köpa en cykel av hörde av sig på förmiddagen. Men då hade jag redan bestämt mig för att gå promenad. 

Jag gick cykelleden som går mellan saltsjöarna. Den går nästan ända ner till havet. En enda lång raksträcka och jag önskade verkligen att jag hade haft en cykel. Jag går så sakta nuförtiden. Jag tog tid hur länge det tar för mig att passera en parkerad bil och det blev ca fem-sex sekunder. Jag går alltså med en ungefärlig hastighet av något mindre än en meter per sekund.

Det växer mycket vackert i vägkanten så jag blir ståendes ibland också.


Kanske en malva av något slag?


En sorts suckulent i blom också.


En lång och rak väg att gå eller cykla. Enligt Google maps skulle det ta tio minuter att cykla från mig ner till stranden. Att gå tog över en timma. 


Jag såg några flamingos i den rosa sjön när jag gick förbi.


Jag tog en sväng ner till turiststråket också. Nu var det mer liv än i januari.


På strandpromenaden är det fullt utvecklad fulhandel med märkeskopior på skor och glasögon. Konstigt att det får fortgå egentligen.


Höga vågor och surfare.


Och kebab på Verto igen.

Sedan gick jag upp till busstationen och tog en taxi hem.

9 351 steg. När jag kom hem gick jag och tittade på cykeln. Men jag blev riktigt besviken. En rostig gammal mountainbike utan luft i ringarna. Drev och vajrar ingrodda av rost och skit. Jag tog den med hem i alla fall. Jag fick låna en pump av mannen och tänkte att han kunde få 10 € för den om jag lyckades fylla däcken med luft. Framhjulet gick bra men bak var det lönlöst så jag drog tillbaka den och sa att jag inte orkade. Han ville väldigt gärna att jag skulle ta den men det skulle bara innebära bekymmer för mig så jag lämnade tillbaka den.

Solen hade börjat titta fram så jag satte mig ute i mina trädgårdsmöbler och läste en stund. När det sedan mulnade på igen gick jag in och satte mig och fortsatte att läsa. Och käka lite. Gazpacho på tetrapak. Helt ok faktiskt.

Sedan kontaktade jag min vän Tony härnere. Förhoppningsvis ska vi träffas imorgon och göra lite ärenden tillsammans. Han har bil och det skulle underlätta väldigt för mig om vi kunde göra lite ärenden med den. Jag gjorde iordning en nyckelknippa som jag ska fråga honom om han kan förvara åt mig härnere. Han bor ju här permanent så det vore ett bra ställe att ha reservnycklar på tänker jag.

Min "Dramaten" har kommit på villovägar. Jag beställde den hit ner men de lyckades inte hitta min adress så den har returnerats. Jag får pengarna tillbaka i alla fall så jag får försöka köpa en här på plats. Den måste dock vara lila annars får det vara.

Inga kommentarer: