tisdag 29 mars 2022

IKEA Murcia

Jag tog en busstur från Torrevieja till IKEA i Murcia idag. Bussen plockade upp folk efter vägen och jag klev på vid Carrefour. 12 € för en dagsutflykt till IKEA.


Här kommer svar på kusin Jans fråga om dieselpriset härnere också. Dieselpriset högst upp.


Vi passerade den rosa sjön med bussen också och där var en del flamingos.

Bussen var framme i Murcia runt kl 11. Ett stort gäng gick av i centrala Murcia för att "göra stan". Jag satt kvar och skulle till köpcentren och IKEA. Jag klev av vid köpcentret Nueva Condomina.


Jag vet inte vad det betyder men lite lustigt namn ändå.

På vägen dit blev jag fotograferad av en "kartbil" igen. Inte Google utan "AppleMaps".


De kör tydligen egna race de två stora IT-jättarna.

Det var nästan tomt på människor på köpcentret. Jätteskönt ett helt köpcentrum utan folk. Jag köpte lite kläder på Primax. Billiga t-tröjor och strumpor bl a. Jag har ju köpt sådant i New York de senaste tio åren men nu kan jag köpa det på Primax istället. Inte batiktröjor men ändå. Jag köpte faktiskt en batik-t-tröja där idag. Inte så färgglad som de andra jag har.


Det fanns en Apple-store där också.

Det blev pizza till lunch. Jättegod. 


Man valde fem olika toppings. Jag tog ost, tomat, 2 x Chorizo och ibericoskinka. Supergott.

Jag köpte också en Bluetooth-högtalare på Media markt så jag får lite musik i lägenheten.

Kl 14 blev jag upplockad utanför köpcentret och åkte vidare till IKEA.

Ett helt bakvänt IKEA. Jag kom liksom in bakifrån av alltihop så pilarna i golvet visade fel hela tiden. Jag rörde mig motsatt det riktiga flödet. Det viktigaste jag hade att köpa var skrivbord och skrivbordsstol. Butiken hade två våningar. Den övre våningen var visningsområdet. Där fanns alla möbleringar. Dit kunde man inte komma med kundvagn. Man fick parkera kundvagnen en våning ner. De kontorsmöblerna jag sett ut fanns inte så jag fick improvisera ihop ett nytt kit.


Kl 17 var det samling för hemresa och jag hade fått med mig en del saker ändå.

När vi kom tillbaka till Torrevieja tog jag taxi hem med prylarna. Det hade blivit vackert väder och varmt på eftermiddagen. Jag lastade in allt i lägenheten och sedan dammsög jag allt för första gången. Vilken äcklig dammsugare jag har. Det luktade bränd elektronik när jag dammsög. Och ljudet var outhärdligt så jag fick stoppa i hörselproppar. Det var underbart att få ställa undan den igen. Jag hatar den. Men inte nog mycket för att kasta den och köpa en ny.

Sedan våttorkade jag hela lägenheten också för första gången. Jag har möblerat om en del också.


Jag har tagit dubbelsängen i anspråk istället för en 90-säng. Anledningen till det är att jag behöver kontorsyta (som Tony så klokt påminde om när han var här igår). 


Jag byggde ihop våningssängen så jag får plats med skrivbord där bredvid. När Felix (och Sara) är här kan jag flytta in till underslafen i våningssängen. Men oftast är ju inte Felix här samtidigt som jag så det fick bli lite ommöblering.


Här står min Bluetoothhögtalare ovanpå en annan högtalare som inte fungerade. JBL. Jag kör ju JBL hemma i kapellet också.


Mellan varven satt jag och drack lite pausdricka medan golven torkade.


Skurgrejer fanns också i lägenheten så det slapp jag köpa åtminstone nu. Moppen var lite dålig.

14 319 steg ändå.

Inga kommentarer: