fredag 1 april 2022

Storshopping idag också

Jag får ursäkta mig med att jag bygger upp mitt nya liv.


Jag inledde morgonen med en promenad ner mot den rosa saltsjön. Jag gick drygt en halvtimma och såg några vackra blommor.



Jag vet inte vad det är för något men jag vet att de blir vackra för mig när mina ögon skickar signaler till hjärnan som tolkar bilderna som går via ögonen. Jag hörde lärkor utöver strandängarna också.


Jag såg också ett träd som tänkt utanför boxen. Dess värld var inte stor nog så det har försökt erövra större delar av världen än vad det blivit tilldelat.

Tony kom kl 10 och plockade upp mig idag igen. Vi åkte till Mediamarkt och hämtade min nya skärm. En Samsung och jag bara älskar den redan. Underbart behaglig och skarp bild.


Vi åkte till fredagsmarknaden och jag köpte ett kilo jordgubbar för 2 €. 


De var billiga men också så övermogna att jag fick slänga en hel del när jag kom hem. Nu luktar det rutten frukt i kylskåpet så det var nog inget bra köp. Jag åt en skål i solen på eftermiddagen i alla fall. De ser godare ut än vad de är också. Tre avocado åkte med också. Den jag åt var jättegod.

När Tony gjort sina ärenden gick vi tillbaka till entrén där vi kom in. Där skulle jag träffa en man som heter Per-Håkan och hans fru. Han hyr den lägenheten jag hyrde över jul och vi har hållit kontakten sedan dess. 


Här sitter han med en pilsner i solen. Jag tog en kaffe. Jag tror tyvärr jag rev upp två 20 €-sedlar när jag skulle betala kaffet som kostade 1 €. Jag är rädd att jag tappade dem där och då.

De körde hem mig och ville se min lägenhet. De gillade den verkligen. Stillheten och grönskan på området. Allt i ett plan och valmöjligheter beroende på om man vill sitta i sol eller skugga. Poolområdet är också jättefint.

När de lämnade mig satt jag och solade en timme. Sedan drog jag iväg med min kamera och min dramaten ner mot Carrefour igen. Även denna gång inledde jag med en måltid innan jag gick in.


Två olika baguetter med ibericoskinka på den ena och ost och bacon på den andra. Sedan gick jag in och köpte på mig lite bra och ha grejor. Jag gick också till en chinabutik som ligger bakom Carrefour som heter House market. Där köpte jag en solstol.


Sedan tog jag bussen hem. Solstolen var jättemycket tyngre än jag trodde och med mina spinkiga kontorsarmar fick jag byta tag i ett kör.


På Carrefour köpte jag en kaffebryggare och sprit. Jag har inte druckit morgonkaffe sedan jag kom hit. Jag hade en plan att köpa en bryggare där kaffet hamnar i en termoskanna. Jag tänkte det var smart att kunna brygga kaffe och sedan ta med det ut och slippa att gå in igen men efter ett idogt letande insåg jag att de inte är så lätta att få tag på. Jag valde ett annat koncept istället som var betydligt enklare att få till. En kaffebryggare och en separat termoskanna. Termoskannan hittade jag på chinaaffären. På Carrefour köpte jag också en liten sprejflaska med något smörjmedel. Det är mycket som gnisslar här och mina öron klarar inte sådana ljud. Jag har nästan fått stoppa i hörselproppar när jag öppnat skjutdörren till den inglasade uteplatsen.


Sprit var det ja. Tequila och rom. Gammal hederlig Negrita rom. Det är en ogenomtänkt kombination här med billig sprit och jättesmala trottoarer. Jag vet inte riktigt hur de tänkt där. Negritaflaskan kostade 8 €.


Jag köpte en liten kylväska på Carrefour också som jag ska kunna ha i dramaten när jag går och handlar. Idag var det jobbigt hett när jag stretade och gick till Carrefour i den stekande solen. Jag fasar för hur det kommer att bli till sommaren. Då får det nog bli snabbturer dit med scootern. Det tar gott och väl 20 minuter att gå även om jag nu fått upp hastigheten lite.

Min kropp mår så otroligt bra här där det är lite varmare. Jag vill inte påstå att jag blir vig när jag kommer hit men allt det stela i kroppen är som bortblåst. Måtte jag få vara här större delar av året i fortsättningen. Jag mår så kroppsligt bra. Huden blir inte torr och kliig. Och jag mår också psykiskt bra. Hemma på vintern mår jag "bara" psykiskt bra.


Här står nu också stolen redo för nästa soltillfälle.


Och här Miljösamverkans nyuppbyggda filial i Torrevieja.

Jag älskar den här lägenheten. Att köpa den är bland det bästa jag gjort i livet. Det var lite motigt de första dagarna när jag fick sova påklädd utan täcke men ändå höll på att frysa ihjäl. Jag hittade knappt i lägenheten då. Allt var nytt och främmande. Men nu börjar jag att bli varm i kläderna här. Jag diskade en omgång koppar och skålar idag som stått kvar i skåpen. Imorgon ska jag dricka morgonkaffe här. Hoppas jag kan sitta ute. Jag har dålig koll på vad det ska bli för väder.

Inga kommentarer: