fredag 29 april 2022

Fredag

I morse såg jag två större hackspettar som parade sig på en gren.

En arbetsvecka till ända igen. 


I går kväll tog jag undan presenningarna på tobakslandet. Jag ska känna lite på det i helgen och överväga om jag ska fräsa det och förbereda genom att bygga odlingsvallarna redan. Då kan jag också dra elstängslet sedan. Vi får se.


Jag körde en vittvätt på dagen och bakade två nya kavringar idag. Det är lyxigt att kunna baka matbröd under tiden man sitter i ett onlinemöte. Mötet drog ut på tiden så timern började pipa innan mötet var slut så jag fick gå och ta ut bröden.

Nästa helg hänger min konstnärsvän Karin Fast-Aronsson ut målningar under en konstrunda i Kil-/Arvikatrakten. Rundan kallas "Värmlands hjärta". En konstrunda där ett antal värmlandskonstnärer deltar. Idag frågade hon mig om hon fick ta med målningen som utgör omslaget till min bok. "Inte till salu" då förstås eftersom jag tingat den. 


Jättekul tyckte jag eftersom hon ville ha med den trots att den inte är till salu. Det betyder att hon själv gillar den också förstås. Dessutom kommer det att framgå att den ska utgöra bokomslag. Lite reklam för både henne och mig. Om ni åker på konstrundan kan ni se den i sitt originalutförande utan text.


Idag testade jag att vacca 800 gr mald tobak. Jag ska börja fylla upp mitt boende i Spanien med torr tobak så jag kan göra snus på plats i Spanien i framtiden. Denna första påse ska jag ta med i juli och låta ligga i lägenheten. Hur länge håller svetsen? Kommer det att vandra in fukt? Mycket frågor och detta är steg ett i utvärderingen. Jag använde ca 42 cm av en plastslang som var 28 cm bred och svetsade 2 ggr i varje ände.

Inga kommentarer: