torsdag 7 april 2022

Värme


Häromdagen fick jag en så fin bild på mig från 1970. Jag blev otroligt glad. Tänk på att ni alla säkert har bilder på någon kamrat från barndomen. Fotografera av dem och skicka till dem. Det kommer att uppskattas. 

Jag har ganska många bilder på mig själv som liten. Men jag "kan" alla de bilderna i mitt huvud. När det kommer en ny bild - som häromdagen - blir man jätteglad. Ungefär som när tidigare okända bilder dyker upp på t ex Marilyn Monroe. Tack för att du ansträngde dig att - helt utan att jag efterfrågade det - skickade den fina bilden på mig som en överraskning i vardagen, Anette Björkstav. Det behövs inte mycket mer än så för att få reda på att man lever kvar i någon annans huvud. I gengäld tänkte ju jag lite extra på Anette den kvällen.

Idag har det varit riktigt varmt här. 20 grader i skuggan och nästan 50 i solen.


Jag intog min lunch ute idag. Sedan solade jag magen i en halvtimma och det var nästan för mycket kände jag. Men det är något visst med att ligga och producera D-vitamin efter vintern.

Efter jobbet gick jag till Lidl för att köpa det där köttet jag torkar. 


Vägen mot Habaneras.

Det torkade köttet är det godaste snackset Felix har ätit säger han. 


Fyra bitar fick det bli denna gång. Jag köpte också friterade salta mandlar med timjan och någon dryck som var en sådan Coca-cola-rip-off så jag inte kunde låta bli. Jag har ingen aning om vad det var jag köpte. Dryck i alla fall.


När jag varit på Lidl testade jag Taco bell igen. Quesadillas denna gång. De var goda men lite väl små för en svensk karl. Jag har nästan slutat äta pommes. Jag tycker helt enkelt inte att det är gott längre men jag ville testa de på Taco bell. Rena skiten det också. Det borde jag förstått. De hade Ice-tea att välja på i sin dryckesautomat så det tog jag. Det var riktigt gott.

Hur skulle quesadillarna kunna bli matiga med så här lite fyllning?


Bah!


Jag gick sedan till Leroy Merlin och köpte fönsterputsutrustning. Fönstren på inglasningen blir snabbt tråkigt smutsiga. I den mindre flaskan har jag vatten och lite diskmedel. I den stora enbart vatten. Jag duschar först fönstret med diskmedelslösningen. Skubbar lite med svampen på gummirakan. Färskar sedan av med dusch av vanligt vatten och sedan kör jag gummirakan.

Det var snart gjort att få rena fönster igen med en så bra utrustning. Jag tänkte jag skulle ha lite samma tänk när jag i framtiden tvättar av scootern allt vägdamm. Först skölja av den med färskvatten. Sedag duscha den med diskmedelsvatten och eventuellt torka försiktigt med trasa. Sedan färska av den med vanligt vatten igen. Vi får se hur det blir med det.


När jag var klar med fönstren slog jag upp ett glas vitt vin med en isbit i. Knaprade på lite mandlar och tittade ut på gården som var soldränkt i skymningsljus. Kl 20 hade jag 19 grader ute.

Det är så otroligt tyst i lägenheten. Det beror bl a på att det inte är särskilt mycket liv i omgivningen men också att det är dubbelglas i fönstren. Lägenheten jag hyrde i julas hade bara enkelglas och det var en väldig skillnad på bakgrundsljud. Ibland trodde jag att jag glömt att stänga ett fönster. Så genomträngande var ljuden av samhället utanför. Det blir t o m jättetyst när jag drar för skjutdörrarna i inglasningen. En sövande tystnad. Ungefär som att stänga av bilen och sitta kvar och blunda och inte gå ur.

Inga kommentarer: