tisdag 19 april 2022

Dessa omoderna och idiotiska tjänsteresor

Så arg som jag varit idag har jag inte varit sedan före pandemin. Tågkrångel när jag skulle till Växjö på ett möte. Mötet börjar imorgon lunch men jag vågade inte åka samma dag. Jag startade från kapellet kl 13:30. Det är inte enkelt att ta sig till Växsjö. Tåg till Hallsberg och byte till tåg till Mjölby. Tågbyte igen för tåg till Alvesta. Ett sista tågbyte innan jag skulle vara framme i Växjö kl 17:47. Jag hade tittat ut en restaurang. Jag ville passa på att äta indiskt.

När jag ringde efter Taxi i Kristinehamn fick jag redan där ett snorkigt bemötande. Det måste vara en ny tjej därnere. Jag fick säga ifrån på allvar när hon började tramsa och sucka och pusta. Tåget försenades mer och mer ju längre tiden gick på perrongen i Kristinehamn. Väl framme i Hallsberg hade jag missat nästa anslutning men det skulle gå ett annat tåg om en timma. Kl 16:44 när tåget skulle avgå var hela perrongen full med folk men inga dörrar öppnades. En stackars tågvärd kom och sa att besättningen just har satt sig i en taxi i Örebro. Då var det tåget sedan en kvart försenat efter ytterligare en kvart sa tågvärden att de är här om 12 minuter. Det tog ytterligare 45 minuter innan vi kunde åka. Tåget i Mjölby sedan var också försenat och samma jävla lögnaktiga tågpersonal. Någon påpekade att tåget ska komma om tio minuter enligt appen. Deeeen fungerar inte sa personalen. Vi som jobbar har trafikverkets app (minsann) som är rätt. Alltså är de medvetna om att de appar som finns för deras tåg inte stämmer. Detta säger idioten på ett sådant självklart sätt som om mannen borde fattat det. Bah! En gratisapp...Hur skulle den kunna fungera.

Jag kom till Växjö kl 20:45 och den indiska restaurangen stängde 20:30. Kvar fanns "sportbarer" med högljudda sportidioter. Mitt emot Stadshotellet fanns en liten kinarestaurang i alla fall. De hade redan stängt men jag fick beställa på en nåder. Jag var så fruktansvärt hungrig. Jag fick en påse mat och gick till hotellet. Inga bestick. Bara pinnhelveten att jaga runt riskornen med. Såsen var god men jag var alldeles för hungrig för att uppskatta maten. Jag fick heller ingen soya trots att jag bad extra om det. 

Hotellrummet är för varmt och jag sitter i kalsongerna och vädrar. Nedanför ligger hotellbaren tydligen. Också en jävla sportbar. Folk skriker och skrattar. Fy faan vad jag vantrivs på dessa tjänsteresor. Jag har suttit i tyst avdelning på tåget och lyssnat på vitt brus hela resan. Jag slapp höra en som mumsade på ett saftigt äpple. Dessvärre kunde jag inte störa bort doften av äpple. Pommesfritesdoft har det varit hela resan. Jag höll på att spy. Om jag får bestämma är detta min sista tjänsteresa. Fullständigt onödigt eftersom alla som ska träffas är rutinerade onlinemötesarrangörer. Men jag får vika mig. De tycker det är så trevligt att mötas. Jag tycker inte det är värt allt krångel. Min resa tog 7 timmar och en kvart. Rimligt? Jag tycker inte det. Mötestiden är lunch till lunch, onsdag till torsdag. För att ha en chans att komma fram fick jag starta ett dygn innan.

Jag ska försöka få slippa tjänsteresor över 2,5 timme hädanefter. Det måste väl vara ett rimligt krav.

Jag har lust att obstruera imorgon och inte delta på den arrangerade middagen på kvällen. Det är alltid lax eller kyckling och jag äter inget av det. Jag kanske ska gå iväg till den indiska och sitta själv istället. Då slipper jag sitta med hörselproppar också.


Tyvärr kommer det bli svårt att vara positiv imorgon på mötet. Vilket givestvis förväntas nu när vi äääääntligen får träffas igen. Fy för den lede.

Jag fasar för hemresan på torsdag.

Inga kommentarer: