lördag 21 augusti 2010

Nu har jag målat apparatrummet två gånger med en kulör som gjorde mig upprymd, ja nästan euforisk. Detta trots att det var en vattenbaserad färg. Det är svårt att beskriva kulören men man får, som ofta, en känsla av smält glass när man målar med vissa kulörer. Denna glass vill jag likna vid en gräddig sorbet med citron och limesmak. Jag tänkte även på rå äggula när jag målade. Jag tog några bilder men det gör sig inte alls på foto. Blixten ställer till det bl a. Här två försök att göra kulören rättvisa men inget är bra.
Målad vägg. Halogenstrålkastare riktad i taket och blixt. Färgtråget på trappan i dagsljus utan blixt. Bättre men inte rätt glädje och smaskighet. Imorgon ska jag måla fondvägg i apparatrummet. Den kulören är inte heller att leka med. Lila (kunde inte låta bli). När man ser en syrénhäck brukar den ha blommor med olika kulör. Allt från vitt till mörkaste lila. Det är den mörkaste lila jag valt till fondväggen. Tvättmaskin och tumlare ska stå mot den väggen.

Idag var det även dags att "skörda" surgurkan.
Så här såg min inläggning ut när jag tog mig an den i eftermiddag. En del mögel och lagen hade blivit grumlig.
När jag tagit bort möglet, tyngden och tallriken såg det ut så här.
Nu hällde jag ut allt i en väl rengjord diskho och plockade bort blad, dill, pepparrot och vitlök.
Gurkorna sköljde jag och lade i en glasburk tillsammans med ny vitlök och pepparrot. Krondill fick jag tyvärr inte tag i idag. Sedan slog jag på en ny lag med samma saltkoncentration som till inläggningen. Ser det inte gott ut? Imorgon följer denna burk med upp till kapellet och då går det bra att komma upp och få en gurka. Hur smakar det då? Avgör själv imorgon. Ni blir inte besvikna!

Ikväll ska jag och se "Skäms". Skäms var ett punkband från Kristinehamn som inte var så dåliga på sin tid. De hade en Kristinehamns-hit som hette "Det ligger en gammal man på Södertull". Ikväll är det reunion och deras sista spelning någonsin. Den missar jag inte. Per sköter ljudet och Jörgen är också lite inblandad där.

Lyssnar på blues så länge och ska snart sätta i Bob Dylans "Highway 61 revisited" Jag har aldrig tyckt om Dylan men på denna skiva spelar Michael Bloomfield och Al Kooper. Ska bli spännande att höra hur plattan låter.

Inga kommentarer: