onsdag 4 augusti 2010

Tradarmacka till frukost igen. Jag slank in till grannen LE när jag kommit till kapellet och fick kaffe, en pratstund och några goda skratt. Sedan fick jag sms om att besök var på väg så jag gick till kapellet och satte på kaffe. Besöket kom och fick en rundtur. Det blev tomt när hon åkte. Jag hade kunnat sitta och prata med henne i timmar kändes det som.

Jag dammsög på marken under apparatrummet så det blir trevligare att jobba där. Det är också noga att inget spån eller virke blir liggande i krypgrunden. Så här ser det ut i blivande apparatrum nu. Den svarta slangen i hörnet är dricksvatten och de två gula slangarna är elrör. I det ena går en ledning till vattenpumpen och i det andra ska en kabel som förser uthuset med ström dras.Och så här ser det ut i hallen bredvid. Jag har kapat reglarna i mitten av hallen. Där ska en bärlina upp under de nya reglarna för att minska svikten i golvet. Vi kommer också att skarva dessa reglar på bärlinan när vi fortsätter att laga golvet.

Sedan gav jag mig på listerna i badrummet igen. Tänkte, mätte och sågade. Det blev fel. Tänkte om och sågade. Fel igen. Bet ihop, tänkte om, mätte och sågade. Fel igen. Åkte till Bjelkes och köpte mera list för nu hade jag inga kvar. Tänkte, mätte och sågade fel för sista gången. Nu ger jag faan i badrummets list. Jag ger upp.

Kvartsstaven som ska sitta efter golvet var lättare att få till. Sågade alla jag kunde och gjorde inte fel en enda gång. Här ligger bitarna vid väggarna där de ska sitta. Jag var tvungen att måla en del snittytor som kommer att bli synliga så jag får spika dit kvartsstavarna imorgon.

Gick sedan runt och målade en del omålade golvsocklar. Målade också foder som ligger upplagda på bockar.

Fick min Appledator idag och kunde inte låta bli att packa upp den. Paketen var så otroligt bra emballerade så jag blev nästan rörd när jag packade upp. Vilken omsorg försäljaren lagt ner på sin gamla dator. Tänk om alla som säljer saker på Blocket var så måna om att köparen blir nöjd. Här står den uppställd provisoriskt så jag fick provstarta den. Det ska bli spännande att sätta upp denna som server i kapellet. Till det måste jag ha hjälp av kompisen Per som har erfarenhet av sådant. Han ska också få titta på vad jag behöver mer för att få min musikserver att fungera optimalt.

2 kommentarer:

Therese sa...

Vad fint rummet blev! Grattis. Nu är du verkligen på G trots lite felsågningar. Jag har lite mycket på programmet i morn, så jag får se om jag hinner kolla förbi och hämta Kyrktuppen. Annars kan jag nog lördag om du är där.

Eddie sa...

Jag har Felix så jag vet inte var jag är. Jag har boken i ryggan så det är bara du ringer eller sms:ar så löser vi det.