måndag 9 augusti 2010

This is the beginning of a new era.
Idag känns det som om de första riktiga stegen tagits mot en flytt till kapellet.
Felix och jag åkte till Gustavsvikbadet i Örebro på förmiddagen. Strax innan vi åkte var jag nere till Frisells smide och beställde två kraftiga vinkeljärn till bärlinan under apparatrummet. Vi badade i ett par timmar och jag åkte alla rutschbanor som fanns. Felix är en mer försiktig natur och åkte bara den ena. Givetvis fick han den befarade kallsupen så nu åker han nog aldrig mer. Jag åkte någon sorts vildmarksfors eller vad den kallades. Den var inget vidare då jag slog mig hela tiden på väg ner.
Vi skulle ta vägen om IKEA på hemvägen för att köpa lite LEGOförvaring åt Felix att ha i kapellet. Vi körde in till Mediamarkt för att kolla priser på Nintendo Ds först. Konsollerna var lite för dyra tyckte jag men jag fick med mig detta! Har ni sett något så vackert? Apple Magic mouse. Ovansidan på musen har en yta som skärmen på en iPhone. Man kan scrolla och zooma genom att smeka ryggen på musen! Ljuvligt! jag har på kort tid blivit helt torsk på Apples produkter. Att jag inte upptäckt Apple tidigare! Förlåt Anders Byström att jag inte lyssnat på dig tidigare.
På IKEA köpte vi en möbel (Trofast) för förvaring av plastlådor till Felix LEGO. Han har redan sitt LEGO i sådana lådor och vi kompletterade med den största modellen för det LEGO han ärvt efter mig. Lådan blev helt full när vi hällde över det hemma. Nu kommer han få ordning i sin LEGOvärld i kapellet. Väl hemma i Kristinehamn igen åkte vi förbi Maxi och hämtade mina hårddiskar som kommit. Två stycken a´1 TB. Den ena ska tjäna som musik- och bildbibliotek och den andra ska vara back-up till den första.
Det som kändes som "beginning of a new era" var när jag tog med en bananlåda från Maxi. Nu börjar flytten lite smått. Imorgon ska Felix ta med någon av sina saker till kapellet. Han får välja själv. Han börjar bli lite laddad för förändringen i sitt liv nu. Han börjar förstå tror jag. Han talar mycket om hur det ska bli när vi flyttar dit. Hur han ska få eget kök, egen nyckel, egen TV osv. Det blir ju som att han får som en egen lägenhet i kapellet till slut.

När jag kom hem hittade jag en bärbar Appledator på Blocket som jag köpte direkt. Imorgon förmiddag skickas den med Bussgods från Norrköping. Kan knappt bärga mig!

Avslutar dagens inlägg med en bild på hur surgurkan utvecklar sig. Processen är igång (det syns på bubblorna i lagytan) och det luktar fantastiskt av pepparrot och vitlök i lägenheten. Det ser ut precis som det ska. Lagen har tagit lite färg av innehållet i hinken. Här ser man hur gatstenen sjunkit ner i lagen och hur jag lagt den i en platspåse. Det är mycket lag nu men en del kommer att dunsta under de två veckor det ska stå och gotta till sig.

8 kommentarer:

NAGS sa...

Akta dig för att bli manisk banankartongssamlare. Jag kan fortfarande inte gå förbi när de håller på att plocka upp nya bananer i affären utan att jag tänker "Kartonger! Kartonger!" och börjar räkna efter hur många jag skulle kunna få med mig hem. Men så bar jag nog hem uppemot 100 när vi flyttade för ett år sen... ;)

/A

Eddie sa...

Jag förstår att det är lätt hänt att samla på sig. Det gäller ju att fylla dem också och sedan tömma dem i det nya hemmet. Att tömma dem är nog så svårt. Undrar hur många i detta avlånga land som har oupplockade bananlådor någonstans i sitt nya hem. Antagligen lika många som har knäckebröd i skafferiet.

Bananlådor är underbara på något vis...

Lars G sa...

Jag har själv liknande böjelser för banankartonger. Är själv i flyttagen........

Lars G

FrkLugn sa...

Vildforsen är ruggig! Har tumlat utför den utom all kontroll med en snus i munnen som jag svalde i en av kallsuparna.

Schügg mus. Apple är överdängare på att göra sparsmakad design.

Anders sa...

Det händer grejer ser jag. Du är förlåten. Det har hänt andra. Gurkan verkar spännande. Det är väl Dag Vag-gurkan som jag provat tidigare. Åt själv syrat igår...i fiskform. Tar gärna en till omgång när jag kommer ner.

Eddie sa...

Det är Dag Vag-gurkan som du skriver. När kommer du neråt?

Anders sa...

Kommer den 15:e.

Eddie sa...

Välkommen ner igen!