fredag 28 maj 2021

Arbetshörnan förbättrad ytterligare

Min vän Cissi lade ut ett vädringsställ på annons i en FB-grupp och jag nappade direkt. Jag har ju haft ett sedan länge som jag hängt ett tyg över för att slippa få in för mycket ljus på datorskärmen och jag har länge tänkt att jag ska köpa ytterligare ett likadant vädringsställ för att hägna in min arbetsplats ytterligare. 


Då slapp jag åka till IKEA helt enkelt.

Äntligen har jag också tagit mig till COOP för att köpa deras kaviarsorter. Jag förstår inte varför det tar emot så att gå in där. Jag genade till och med till kylarna för att slippa behöva vara därinne längre än nödvändigt. Fem sorter till fick jag tag i varav en kommer att bli en riktig utmaning att ens få i sig befarar jag. 

En "vegiar" som innehåller "tångkaviar". När jag googlade lite fann jag denna definition av tångkaviar:

"Tångkaviar är formellt ingen kaviar dvs inte fiskrom, utan en romliknande produkt tillverkad av tvättad och rensad havstång, främst brun havstång. Tången löses upp och formas sedan till små kulor, kryddas och färgsätts."

Det kommer att bli spännande likväl.

Jag fick besök av en väninna ikväll och vi satt och pratade en lång stund innan hon lämnade mig.

Jag är lite kluven inför oannonserade besök men det blir ändå ganska trevligt i slutänden.

Idag tog jag bort presenningarna som legat på tobakslandet. Imorgon ska jag gå ut och förbereda lannet för plantering. Tobaksplantorna står i växthuset och växer så det knakar. Imorgon ska jag bära ut dem någon timma i direktsol för att de ska få vänja sig lite. Egentligen skulle jag ställt ut dem på dagarna tidigare men det har inte blivit av. De behöver tillvänjning. De kanske ska få några dagar på sig att acklimatisera sig innan jag flyttar dem till friland..

Idag upptäckte jag också att det finns en videoredigerare i Windows 10 i min dator. Jag brukar ju filma en enda tagning när jag filmar. Här gick det tydligen att skapa en inspelning av ett antal korta klipp. Jag tänker att det kan bli en extra bonus till Kapellbloggen och jag har redan planer på inspelningar jag kan göra i framtiden.

Idag gjorde jag en liten film av flera klipp om tobaksodlingen 2021. Jag tog min riktiga kamera i bruk. Senaste bilderna jag hade sparat på det minneskortet var från New York 2019. Kameran har legat oanvänd ett tag men idag laddade jag batteriet i den och filmade med den. Jag vet egentligen inte om det blir så stor skillnad men kameran har ju ändå riktig optik till skillnad från min iPhone som bara har en liten lins. Jag är ändå imponerad av bildkvaliteten på telefonen men en riktig kamera med "Leica-optik" borde vara något bättre.

Jag lade upp den på Youtube också. Det är väl där jag kommer att föra upp de videoinspelningar jag producerar. Jag har redan funderat ut några små inspelningar jag ska göra i Prag. Därför är det bra att träna lite redan nu.

https://youtu.be/rEIod9zBgVw


Inga kommentarer: