måndag 31 maj 2021

Tobaken utplanterad

Hela gårdagen (söndag) höll jag på med mitt tobaksland. Allt går så sakta när jag måste sätta mig och pusta ut hela tiden. 


Framåt eftermiddagen var ändå landet förberett för utplantering.

Då fick jag besök från Uddevalla. En kompis som har husbil och bor på västkusten. Hon hade köpt torskrom åt mig. ICA Maxi i Uddevalla säljer det men här i stan finns det inte i Maxis sortiment. Nu har jag så jag klarar mig ett tag i alla fall. 


Idag måndag har jag planterat ut alla plantorna. Jag glömde bort att räkna hur många det var men landet blev inte riktigt fullt.


Jag vattnade alltihop när jag fått ut det. Nu är det bara att vänta och hoppas på att de klarade den relativt snabba utplanteringen. Jag hade inte riktigt ro att avhärda dem i år. Hoppas inte det visar sig vara ett stort misstag.

Jag har en idé att kunna fylla ut de luckorna som blev i planteringen. Plantorna brukar bilda rotskott längre fram. Jag ska ta några sådana och prova att fylla ut luckorna med senare i sommar.

Nu kommer tillväxten stå stilla någon vecka eller två sedan drar det igång att växa så jag nästan kommer att se skillnad från dag till dag.

Ett kaviartest också (pliktskyldigast). Det är så sällan jag överraskas numera.


Det ska bli skönt när det är över så jag kan återgå till Ejderns igen.

Inga kommentarer: