torsdag 27 maj 2021

Det blir värre och värre

Precis när jag skulle göra det förra inlägget fick jag mail från Norwegian igen. Hemresan var också flyttad till sent på kvällen. Orimligt sent i min värld så jag bokade om hela resan istället. Flighter för våren 2022 fanns ännu inte att välja. Jag kollade på Prag i oktober men hotellpriserna var höga fortfarande då. Första veckan i november var det billigt däremot så jag bokade en resa till Prag då också. Man kan inte få för mycket av Prag. Jag får planera inomhusaktiviteterna till resan i november och vara utomhus när jag är där första veckan i augusti.. 

Det var halva priset på hotell om jag jämförde med oktober så jag betalar 2000:- för 7 nätter och 1 500:- för flygbiljetten (som jag redan betalt).

Summa summarum: 

1-8 augusti till Prag från Oslo.

1-8 november till Prag från Stockholm. 

11 december - 8 januari Torrevieja.

Då är det bara att vänta och se vilka inreserestriktioner som kommer att gälla för Norge, Tjeckien och Spanien när avresedatumen närmar sig. Det är väl tyvärr långt ifrån säkert att alla dessa planerade resor över huvud taget blir av.

Ett nytt kaviarstest har också genomförts sedan sist.


Det märks att jag börjar tröttna på alla mediokra som smakar lika där den enda skillnaden är priset.

Idag fick jag post igen.


Ett vykort från min kära vän Sabina Sändh i Norge. En otroligt vacker tulpan som hon fotograferat och gjort ett vykort av.


Det kom också smak- och konsistensgivare till snus. En sådan där liten flaska räcker till drygt två kg färdigt snus. En av de här flaskorna ska jag ta med mig till min nyfunna vän Manuel i Spanien som ska prova att odla egen tobak i Spanien i år. Alla flaskor har samma innehåll; Pandora´s Palmarosa med en smak som beskrivs som "Mjuk och grön citrusdoft med lite torr, gräsig och blommig sötma avrundad med lite mandarin och tjära." Jag har provat andra och funnit att denna är den bästa för mina sinnen. 

En laddning böcker kom idag också.


Det är den sista på ett tag (hoppas jag).


Här ligger de som står på kö just nu (utan inbördes ordning). När jag läst klart en bok funderar jag på vad som lockar mig att läsa härnäst. I nuläget ser jag fram emot att läsa den andra humleboken "Humlor i Sverige" när jag är klar med den första.

I går kväll hittade jag en bok i min bokhylla som jag letat efter ca 10 gånger de senaste 5 åren utan att hitta den. Anledningen till att jag inte hittat den är att jag fått ett felaktigt minne av hur den såg ut. Jag har haft ett minne av att den varit stor och därför har jag letat bland folianterna


Men här stod den. "The greatest grid". Till höger står också en relik; "Internet i sin helhet" från 1997. Den är lika rolig att titta i som i en gammal IKEA-katalog.


The greatest grid handlar om hur Manhattan delades in i gator och avenyer. Befolkningsmängden ökade otroligt mycket på 1800-talet och man var tvungen att börja bygga utrymmeseffektivt. Därav den lite märkliga och fantasilösa stadsplaneringen. Boken var mycket riktigt stor som jag mindes men inte särskilt hög.


Underbar bild där man ser hur Broadway lite busigt följer sina egna regler i gatumönstret på västra sidan. I mitten Central park.

Idag var sotaren här och sotade så det blir bättre drag i pipan i höst.

Inga kommentarer: