torsdag 11 juli 2024

Det värsta som kunde hända

På nyheterna i morse insåg jag att det kommer att bli EM-final i fotboll mellan Spanien och England. Jag pratade med Felix igår. Han kommer ju ner ikväll och han hade sett att de ska visa finalen på söndag nere på strandpromenaden. Jag fasar för att jag ska behöva vara med därnere i kaoset. Det kommer att vara minst lika många britter som spanjorer på plats och jag vill inte röra mig bland berusade fotbollssupportrar. Jag har blivit alltför rädd för oberäkneliga människor det senaste året. 

Felix kom i alla fall in på den utbildning han sökt på Chalmers. Det var ju väldigt bra. Det var tydligen väldigt många som ville bli civilingenjörer i år. Jag själv hade inte fått något antagningsbesked på morgonen. Det kanske är ett annat datum när det gäller distanskurser, vad vet jag. 


Åkte till Carrefour och intog carrefourfrukost och handlade lite. Sedan hem för att slappa i solen. 30 grader men mulet på morgonen. Det brukar alltid spricka upp vid lunch. Så ock idag.

Jag såg på nyheterna i morse att varningsappar för högt UV-index blivit appar där man istället kollar när det är mest effektivt att sola per tidsenhet. Det är precis så jag använt de apparna också. 


Nu bryr jag mig inte så mycket längre om det. Det ska vara skönt att ligga i solen. Då kan det ske när som helst på dagen.

33 grader i kvällningen igen.

Jag kom inte in på filosofikursen jag sökte. Jag ansökte efter att ansökningstiden gått ut. Jag kom på reservplats 55 i urvalsgruppen "Sena anmälningar" så då blir det nog inga studier i höst tyvärr. Då får jag läsa till våren -25 istället. Då kan jag söka kursen på alla universitet som kör den. 

Felix kom iväg från Landvetter ca en kvart försenad men han kommer säkert att landa strax före kl 20 ändå. Jag tog det lugnt hemma och väntade på att få åka ner till stan för att möta honom. Jag räknar med att han är framme vid busstationen ca kl 22 ikväll.

Inga kommentarer: