lördag 27 juli 2024

Stillsam dag, mestadels i tystnad

Igår beställde jag utskrift av förra årets blogg. Jag har inte riktigt haft råd med det tidigare i år. Annars brukar jag göra det i januari. Det blev fem böcker á 274 sidor och kostade 2 500:-. De skickas till mig den 17 augusti.

Jag vaknade ganska sent och gick direkt till brevlådan trots att det var lördag. Jag väntade en sändning böcker med "Early bird".


Så här levererar de bokpaket vilket jag inte tycker är okej. Jag hade legat i sängen och hört hur det regnat. Påsen hängde dessutom på ett sätt så att en stor öppning mot himmelen bildats som stod och glipade. Kartongen var blöt i nedre hörnet men som tur var hade inte böckerna tagit skada. Att dessutom hänga en tung påse med mystiskt innehåll ut mot trafiken en fredagsnatt känns väldigt osmart. Det gick bra i alla fall denna gång.

Paketet innehöll böcker som sagt. 


Dessa tre la jag direkt ner i resväskan inför min spanientur i november. Jag ser fram emot när jag får lägga mig i min spanska säng med min spanska läslampa i mitt spanska tysta rum och öppna den första av dem. De kommer att läsas i den ordningen de ligger på bilden.


Jag fick också två kursböcker till den ena av filosofikurserna jag inte kommit in på än.


Och två extra småböcker också inom filosofi.

Jag började läsa boken av Nagel direkt men åkte sedan ner på stan. Jag åkte ut till Pingstkyrkans loppis ute på Marieberg som var stängd. Även Rotarys loppis i stan var stängt så jag tog en tur till kvarteret Vågen där det var lite loppisar. Väldigt lite folk trots att det var uppehåll och solen började komma fram. Åkte till Maxi och köpte räkor, sedan hem.

Jag tänkte lyssna på musik medan jag fortsatte att läsa men då fick det ena slutstegsröret tokspel och började blåblixtra. Inte bra! Då måste jag troligen få hjälp med att felsöka. Inte vad jag har lust med nu. Jag var så sugen på att titta på en konsert med Tasavallan presidentti men fick nöja mig med TV:ljudet.

Sivan har inte varit ute sedan hon gick in och la sig i soffan i tisdags. Ligger där dygnet runt nu.

Inga kommentarer: