fredag 19 juli 2024

Onsdag, torsdag och fredag

Vaknade sent på onsdagen. Frukost och sedan tog jag en tur på scootern till Mercadona för att handla. Solade och badade. En montör kom och skiftade kylskåpsdörren åt mig så det blir naturligare att öppna. Han var tvungen att lägga ner hela skåpet på rygg för att kunna utföra skiftet.


Men nu är det rätt. 


Vi åt färsk pasta med skinka och pesto till lunch. Märklig skugga jag fick över mig. Det ser ut som om det är skuggan av mitt huvud som skuggar mitt ansikte. Under ögonbrynen skuggas mitt ansikte av det som finns ovanför. Blir det så när solen nästan står i Zenit?

Jag drabbades av en ångestepisod på eftermiddagen så vi fick ställa in våra planer. Jag var tvungen att få sova. Jag åkte i alla fall iväg och hämtade en portion anka till kvällsmat till Felix.

--------------------------------------------------

Torsdag tog vi det lugnt på förmiddagen och solade och badade. Efter lunch påbörjade vi en färd ner till stan och till en indisk restaurang som heter "El sabor Indian". 


På väg till bussen.

Bussarna krånglade så det tog två timmar från det att vi lämnade Club Salino tills vi satt på restaurangen. 



Vi tog båda "Lamb Jalfrezi". Jag tog Peshawari naan och Felix tog garlic naan och ris. 

Jag har aldrig varit så blöt av svettig i hela mitt liv som under denna måltid. Jag dricker mellan 4 och 5 liter vatten på en dag.



Efter måltiden gick vi till stranden så Felix fick bada lite i havet. Jag noterade en brödbit med choklad i på en motorhuv på en bil. Ett oväntat fynd.

Felix badade men jag stod över.


Därefter åkte vi hem och slappade.

Jag har nästan läst ut del 2 i Knausgårds "Morgonstjärnanserie".

-----------------------------------------------

Fredagen väcktes vi av motorsågsljud på baksidan kl 8:30. Richie trimmade häcken. Vi solade runt lunch och jag gjorde rice´n´beans. 35 grader idag.


Det blev väldigt gott med pressad citron över och mycket koriander. 

Vi bokade bord på den fantastiska restaurangen "Da Fabio & Claudia" som vi egentligen skulle ätit på i onsdags när jag mådde dåligt. 


Vi solade lite till och Felix kollade lite Formel 1 vad-det-nu-var. Jag läste en stund innan jag gick upp och duschade. Felix lärde sig snabbt att kylskåpsdörren öppnas tvärtemot vad den gjorde för några dagar sedan. För mig tycks det vara svårare att lära om. Jag tar i fel sida varje gång.


Vi gick till restaurangen 19:40 och fick vårt bord för två pers.


Två förrätter.


Detaljgranskning av förrätterna. Vi fick en fantastisk chiliolja till också.

Huvudrätterna. 

Jag tog pizza med sju sorters ost. Det var samma som jag tog förra gången jag var där men då fick jag covid samma kväll och kände inte smaken. Nu smakade den gudomligt.

Felix tog bläckfisk med limepuré som inte smakade så mycket lime.

Tiramisu till efterrätt.

Otroligt mätta och belåtna gick vi tillbaka hem. Vi såg en död igelkott bredvid vägen. Jag visste inte att de fanns härnere. Undrar om de går i ide härnere också på vintrarna? De har inget skäl till det egentligen men kanske är programmerade att göra det ändå.

Inga kommentarer: