söndag 21 juli 2024

Sista heldagen

Jag kommer att sakna min säng härnere väldigt. Jag sover så gott och temperaturen i säng och sovrum är helt perfekt. Det såg ut att bli en väldigt varm dag även idag. 34 grader på förmiddagen men det gör ingenting med så extrem värme om man får lägga upp dagen som man vill. Att arbeta ute dessa dagar däremot eller att gå på stan blir förstås en pina. I stort sett omöjligt t o m.

Idag var det så varmt att det inte gick att vara i solen. Jag stod ute en kort stund och var tvungen att fly in i lägenheten igen. Totalt vindstilla. Plasthandtaget på insidan av skjutdörren var så varmt att det inte gick att ta i det. Jag la en termometer i solstolen. 


68,3 grader.

Jag har nog bara upplevt liknande temperatur när jag var i Libyen 1982. Då var det 42 grader i skuggan och jag arbetade på däck på en båt. Jag drack litervis med vatten och nävevis med salttabletter. Jag drog kättingar fram och tillbaka på ett stort rostigt däck i solen. Man orkade inte värst långa stunder i taget då.


Felix klarade "Idioten" för första gången. Oddset är 1 på 43 med optimal strategi. Det är sådant vi sysselsätter oss med här när vi är inne. Jag har också beställt lite filosofiböcker för att ha att läsa när jag kommer hem.

Medan Felix satt och tittade på F1 åkte jag till Carrefour för sista gången. Jag ställde in scootern efteråt och den har nu gått 140 mil. Det var otroligt mycket folk i kö på Carrefour. Det värsta jag sett hittills. Jag köpte lite färdiggjorda mackor inför hemresan imorgon. Beställde taxi till 08:15 imorgon bitti. Cyklarna får sova inne tills jag kommer tillbaka. Likaså alla utemöbler och grillen. Jag vattnade blommorna ute en sista gång också.


Jag tog en bild på parasollfotens position i förhållande till plattsättningen ifall jag skulle vilja ställa upp den på samma sätt till vintern. Positionen var i det närmaste optimal.

Vid 19-tiden cyklade vi ner till "The great greek" och åt avslutningsmiddag.


Våra cyklar parkerade under en rosa hibiskus.


"Gyros plate" på greken.



Uteätarna.


Vi fick "Kalassalt" i alla fall.

Sedan cyklade vi hem och avvecklade det sista av boendet.

Biden klev av som demokraternas presidentkandidat i USA ikväll. Det var nog lika bra det. Hoppas de får ett uppsving därborta nu.

Imorgon är vi tillbaka i Sverige igen.

Inga kommentarer: