tisdag 25 maj 2021

Ibland undrar jag vad jag håller på med

Min omgivning undrar nog också vad jag håller på med i den mån omgivningen har insyn i min förvirrade beslutsvärld.

Att man tar överilade beslut när man druckit några pilsner är en sak men jag tycks även kunna göra det i helt nyktert tillstånd.

Jag har ju bokat en flygresa tur och retur den 1 - 8 augusti till Prag. Den biljetten är inte av/ombokningsbar. Jag har också bokat hotell i Prag mellan den 1 - 8 augusti. Den bokningen är heller inte av/ombokningsbar.

Det vore väl inga problem om man kunde lita på att det går att resa då. De senaste dagarna har jag blivit mer och mer orolig för att mitt flyg kommer att ställas in med kort varsel. Norwegian har inte börjat flyga Arlanda - Prag ännu. De enda som tycks trafikera Prag är Czech airlines. Idag läste jag att Norwegians svenska bolag är på väg mot konkurs. Efter lite googling på Czech airlines verkar de vara på väg åt samma håll.

Plötsligt fick jag en idé. Jag bokar flyg med SAS också samma datum. SAS biljetter kan man boka om 72 timmar innan avgång utan att gå miste om några pengar. Problemet är bara att SAS inte har några avgångar till Prag från Arlanda. Men det har Oslo!!!!!

Ivrig som få bokade jag en tur och retur Oslo - Prag samma datum. Om Norwegian flyger då åker jag från Arlanda och sparar biljetten från Oslo till ett annat tillfälle. Om Norwegian ställer in sina avgångar från Stockholm åker jag från Oslo och tar upp kampen om ersättning med Norwegian när jag kommer hem.

Sagt och gjort. Biljett beställd även från Oslo. Mellanlandning i Frankfurt på resan dit och i München på väg hem.

Då slog det mig... Men hur ska jag komma in i Norge om gränsen fortfarande är lika stängd som nu. 

Jag kommer att vara fullvaccinerad då men kommer EUs vaccinationspass gälla även för Norge? Biljetten jag bokade nyss från Oslo är på öppet köp 24 timmar så jag kan ändra mig. Å andra sidan kan jag även boka om den 72 timmar innan avresan och kanske planera en ny resa från Oslo i maj 2022 istället.

Herregud! Varför får inget vara enkelt längre?

Jag ska sova på saken...

2 kommentarer:

Cre8iv sa...

OJ!! 😱
Men du - Dä' årner sä' nog!!! 👍

Eddie sa...

Dä årner sä allti! Å årner dä sä inte så kvetter dä!