onsdag 20 juli 2022

Bokningarna fortsätter

Innan jag la mig i går satte jag mig in i transfermöjligheterna till och från Göteborg. Med de tider jag fick för flighterna ser det ut som om jag kan åka från Kristinehamn samma dag som jag ska flyga. Likadant på hemvägen sedan så jag slipper hotellövernattning i Göteborg. Det värsta är att jag räknar med att flygtiderna kommer att förändras. Det är mera regel än undantag nuförtiden. 


Jag bokade tågbiljett ner till Gbg den 27 november i alla fall och lade den utskrivna biljetten i min röda plastficka där resehandlingarna förvaras. Jag beställde också en cykelhjälm från XXL som ska med ner i vinter.

Jag har fått svårt att somna på kvällarna nu en period igen. Jobbigt. Läste ut Lundells "Vardagar 2" och påbörjade Arnaldur Indriðasons "Glasbruket". Verkar trevlig.

Vaknade kl 7 och bemannade min arbetsstation. Det blev varmt idag också. Intressanta nya rön om solning på SVT:s morgonnyheter. Man ska inte smörja sig längre. Man ska anpassa tiden i solen istället. Brist på sol innebär högre risk för cancer än solning. Malignt melanom medräknat.

Smittspridningen ökar i Europa igen. Det är varianter av Omikron som står för ökningen. Extremhettan i Europa fortsätter också och det brinner i medelhavsländerna.

Tog en promenad i solen och lyssnade på sommarprataren Lena PH. Intressant. Det är verkligen givande att lyssna på andras tankar och egenheter. Ska fortsätta med det. Gick igenom koloniområdet där stora riddarsporrar stod och blänkte pärlemorskimrande blått i solen. Efter en tid blir de matta och pärlemorglansen försvinner tyvärr.

Efter bokning av nästa resa går hjärnan verkligen igång och jag kan känna på ett helt annat sätt hur jag vill att min kommande vistelse ska bli. Jag försöker göra det även när jag inte har något nytt planerat men det är mycket svårare då. Nu är jag precis där jag vill i min drömvärld. Seriöst och verklighetsbaserat drömmande. Jag börjar sätta upp mål för kommande vistelse. Jag ska köpa en cykel om jag så ska köpa en ny. Jag ska få blandaren i köket fastsatt i diskbänken eller utbytt. Jag ska gå igenom utrymmet under sängen och rensa där. Jag ska se till att få överflödiga möbler bortkörda på ett eller annat sätt.

Jag har börjat fundera lite över hur jag egentligen vill tillbringa min tid i lägenheten så länge som jag inte kan vara där när jag vill. Den bokade resan nu innebär drygt två månader i lägenheten. Ledighet varvat med arbete enligt det förslag jag ska lägga fram för min chef. Men då går alla mina semesterdagar åt på ett bräde. Jag kanske ska planera två vistelser per år istället med en månad varje gång. Ju mer jag tänker på det desto vettigare verkar det. Jag tycker ju om att vara i kapellet också. Två månader kanske blir väl länge? Det vore ändå intressant att prova nu över julen.

Ett alternativ kanske vore att vara där halva januari och februari varje år. När det är som kallast och jobbigast här. För att slippa vara med om hur kylan påverkar min kropp negativt. Och en tur igen på hösten. Halva oktober och hela november? Då behöver jag bara vara här hela december. I februari har redan våren börjat i Spanien. Mandelträden börjar blomma. I oktober och november är lite av den varma hösten kvar.

Jag tänkte bjuda Felix på stekt salt sill någon dag så idag tillagade jag det till mig själv för att få en smakportion då jag kunde försöka tänka mig in i hur han skulle reagera på rätten. Jag är tveksam faktiskt men jag älskar det förstås.


Så fint!


Sedan grädde. Jag tillhör dem som tycker det passar med lingonsylt till. Inte bara passar förresten. Det är ett måste likväl som rödbetor till isterband.

Det blev lite väl mycket gräddsås och därför lite väl fett.

Jag måste försöka få ordning på sömnen igen.

Inga kommentarer: