lördag 23 juli 2022

Tobaksskörd och folköl

Jag rullade upp eltråden till tobaksinhägnaden i morse. Det första steget att avveckla årets tobaksodling. Sedan skördade jag två rader.


Här sitter jag och spolar bort skräp från bladen. Jag tycket mycket om att sätta upp arbetsstationer.


Sedan flyttar jag över bladen till mitt behandlingsbord där jag snittar upp bladets mittnerv och trär upp det på en liten galge.


Därefter hänger jag galgarna på en mellanstation innan jag bär bort dem bakom uthuset där de får hänga och torka.

Här får de hänga ett tag. Blir det soligt och varmt hänger jag fram dem en stund på dagen.


Mellan varven tog jag igen mig i min stol och lyckades få se att jag har en liten "Mitra" på huvudet, Gulligt.

Jag tog lite "close-ups" på några av mina vackra ängsblommor. Tänk att det kan finnas så mycket vackert runt omkring oss om vi tar oss en liten stund och granskar detaljer.



Johannesört.


En okänd skir vit skönhet.


Brunört.



En underbar liten larv med brandgula lysande fläckar. Jag filmade den lite när jag pratade med den och la upp på FB om ni vill se rörlig bild på den. Den hade en liten egenhet. Det kom ut en brandgul grej i ansiktet på den när den blev irriterad. Jag tror det kommer att bli en svärmare av något slag av denna larv.

Jag fortsätter att lyssna på sommarpratare när jag gymmar. Jag får alltid med mig något av dem. Saker som är viktiga i livet som jag kommer att ha glädje av. Idag lyssnade jag på Emma Hamberg som jag inte har en aning om vem hon är. Mycket intressant och mycket livsglädje som till och med tände en liten gnista i mig som annars är så tillfreds med livet.

Inga kommentarer: