söndag 3 juli 2022

Dag 2 i värmen

Vi sov gott i natt igen båda två. Jag gick upp 06:40 och tvättade fönster på uterummet mot framsidan. Jag lade också ut ett lass med nya böcker och gick till sopbingen med de som legat kvar på mitt loppisbord.


En likadan frukost som igår blev det när Felix till slut kom upp ur sängen.

Sedan slappade vi och solade lite utanför lägenheten. 


Vi orkade inte dra med solsängarna till poolen idag. Vi gick och badade med jämna mellanrum istället. Men det var soldis idag också. Samma som igår förmiddag. Runt lunch är det molnfritt men sedan blir det disigt igen. Men det är väldigt varmt och det är nog bra att det är lite solskyddsfaktor redan uppe i atmosfären.

Det kom en vacker macaonfjäril och fladdrade. 


Och en svart skalbagge med silverfärgad baklucka. Kl 13 fick vi besök av han jag lånade lägenheten av under julen. Jag hade aldrig träffat honom förut. Han hade med tre barn i bilen också. Efter lite husesyn åkte vi med honom till Habaneras. Tydligen har de söndagsöppet både där och på Carrefour i juli och augusti.

Vi började med att äta lunch på Fosters Hollywood.


Felix tog två tacos och jag tog något annat som jag inte riktigt visste vad det var. Fläskkött var det i alla fall. Jag fick en chock när maten kom in. En stor benknota med en massa kött. Det var gott men vi undrade vad den rätten kostade eftersom det var så mycket mat. Felix kollade och den kostade 17 €. Det var inte riktigt meningen att äta så dyrt idag.


Här ligger vraket efter måltiden. Felix fick lite för lite mat så han hjälpte mig att tömma tallriken mot slutet.


Vi gick runt på Habaneras och kollade lite kläder. Mitt skavsår hade utvecklat sig till en blåsa stor som en halv vindruva men jag gick i Crocs så det gick bra.

Vi köpte en badtermometer på Leroy Merlin och gick vidare till min stora kinésaffär. Jag köpte sex dricksglas, en shaker och ett drinkmått och sedan vidare till Carrefour där vi köpte en förskärare, ost, flan, en cider och en flaska Sprite lime/citron.

När vi kommit hem med bussen slängde vi oss i poolen båda två igen och testade badtermometern. Vi hängde kvar den där sedan och det var 30 grader i vattnet på sen eftermiddag.

Sedan slappade vi resten av kvällen. Felix kollade Formel 1 och jag diskade och läste.

Jag samlade ihop lite papper inför morgondagens övertagande av min scooter också. Jag åker dit lagom tills de slår upp dörrarna kl 09:30 imorgon. Äntligen kommer den där dagen jag längtat så efter.

Inga kommentarer: