fredag 22 juli 2022

Lite mer packning

I den varma sommarkvällen avslutade jag torsdagen med att styrka de sista uthusdörrarna med roslagsmahogny.


En årlig syssla. Svetten rann över hela kroppen och det sved i ögonen när svetten hade fyllt ögonbrynen så det rann över. Inga bitande insekter i alla fall.


Igår fortsatte packningen av resväska också.

Jag fick min cykelhjälm som jag beställt och lade ner den. Plus ett par hörselkåpor. Jag måste ha hörselskydd när jag drar för gallergrinden till uteplatsen i lägenheten. Den gnisslar så det skär i öronen när jag behöver stänga och öppna den och det blir ett antal gånger per dag. Jag kan inte manövrera dörren och hålla för öronen samtidigt. Jag beställde också hörselproppar. Jag har svårt att vara i affärer och bussar med mycket folk där det också finns skrikande barn med. Det är mindre skämmigt att ha hörselproppar än att demonstrativt sitta med fingrarna i öronen. Speciellt för mitt sällskaps skull. När jag är själv bryr jag mig inte men det blir jobbigt att under en hel bussresa sitta med fingrar i öronen.

Jag köpte en ny kylväska igår också så jag kan ha med alla sprutor jag behöver för en längre vistelse. Det är så dumt att de är kylvaror. Det innebär ett väldigt krånglande på ditvägen. Speciellt om jag har en övernattning innan min flight. Då är jag beroende av att hotellet hjälper mig med kyl och frys under natten. SAS ändrade min avgång igår och ändringen innebär en övernattning på Landvetter då planet lyfter kl 6 mot Alicante.

Det blir en tung extra last med kylväska och flera kylklampar. Det gör också att jag aldrig kommer att kunna flyga utan incheckat bagage. Jag måste undersöka närmare om jag kan ta ut min medicin i Spanien och hur man då går tillväga. Högkostnadsskyddet gäller men jag måste ligga ute med pengarna tills jag kommer hem och kan begära dem tillbaka från Försäkringskassan eller vilka det är som går in med ersättningen.


Idag när jag parkerade vid Maxi kunde jag läsa detta på displayen. Snart 9 000 mil alltså.

Tidig kväll med läsning av den isländske författaren.

Inga kommentarer: